Afbeelding
Foto's: Jeanne van Oosterhout, Jacqueline Verschueren, Marieke Hanegraaf en Pierre Luijten

RICH geeft visitekaartje af

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - “Alle stukjes van de puzzel vielen samen en de bezoekers waren laaiend enthousiast.” Projectleider Fons van Kuijck is meer dan tevreden over de drie voorstellingen van Rijsbergen In Close Harmony (RICH) die het voorbije weekeinde werden gegeven.

Met een uitverkochte sporthal ‘t Trefpunt op zaterdagavond (700 bezoekers) en goede bezettingen bij de voorstellingen op respectievelijk vrijdagavond en zondagmiddag (de première trok 500 bezoekers, de laatste show was goed voor 400 bezoekers) werd het beoogde aantal bezoekers van 2.000 bezoekers weliswaar niet gehaald, de reacties op het onder de noemer ‘The Sound Of Movie / 100 jaar Sint Cecilia in the picture’ opgevoerde spektakel bleken louter positief. “Toen we in de pauze met zijn allen van het podium af moesten en door de toeschouwers heen naar de kleedkamers liepen, werden we als helden onthaald,” vertelt Fons van Kuijck. “Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Na afloop van de voorstellingen herhaalde zich het tafereel nóg eens. Iedereen was laaiend enthousiast en overweldigd door het gebodene.”

Gegroeid

RICH, dat dit jaar in het teken stond van filmmuziek en het 100-jarig bestaan van harmonie Sint Cecilia, had dan ook alles uit de kost getrokken om er een memorabel festijn van te maken. “Voor zowel muziek als zang als uitstraling hadden we dit jaar de lat bijzonder hoog gelegd. Bij de opvoering van de door ons gekozen filmmuziek draaiden op de achtergrond beelden van de bewuste film mee. Alles luisterde heel nauw, we hadden dan ook alle ogen op ons gericht. Geluid en beeld waren subliem. Maar duidelijk is ook dat we met zijn allen hard zijn gegroeid. Qua orkest én qua zang en dans. We vissen in een lokale vijver, maar ook deze keer zijn er weer echte talenten opgestaan.” Dat biedt volgens Fons van Kuijck uitstekende perspectieven voor de toekomst. “Met de nu ingeslagen weg kunnen we wel iets. We proberen als RICH iedere keer weer te verrassen en zijn altijd op zoek naar een nieuwe kapstok om een volgende show aan op te hangen. De ene keer leidt dat tot wat meer theater, zoals bij RICH The Passion in 2018. De andere keer zetten we in op wat breder entertainment. We doen er in ieder geval alles aan om niet in herhalingen te vallen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief