Beeld van een van de voorgaande edities van de kerststallenexpositie in de Rijsbergse Sint Bavokerk.
Beeld van een van de voorgaande edities van de kerststallenexpositie in de Rijsbergse Sint Bavokerk. Foto: Hanneke Marcelis

Sint Bavokerk met Kerstmis sfeervolle ontmoetingsplek

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Na enkele jaren gedwongen afwezigheid kan er met Kerst weer genoten worden van een kerststallententoonstelling in de Sint Bavokerk waar tot voorheen gemiddeld zo’n 2.000 bezoekers op af kwamen. 

DOOR CHARLES LUIJTEN

Tijdens deze dagen is er vaak een moment dat je het huiselijke kerstgevoel wilt delen met anderen. Of een moment dat het binnen zitten afgewisseld moet worden met ‘even ertussen uit’, waarbij dan wordt gezocht naar een activiteit om buitenshuis iets van kerstbeleving te vinden. Weer anderen zoeken gezelschap. De volledig in kerstsfeer aangeklede Sint Bavokerk, waar de kerststallenexpositie is te bewonderen, is daar een mooie plaats voor. Op het kerkplein staat die fameuze kerststal, waar naast de Heilige Familie regelmatig schapen en een ezel te vinden zijn. In de kerk is dan ook weer de fototentoonstelling ‘Beelden van nu en toen’ van Charles Luijten. De Rijsbergse schooljeugd blijft niet achter en laat haar op school gemaakte kerstcreaties zien. Achter in de kerk is er tijdens beide kerstdagen onder de kerstboom voor de kinderen gelegenheid te tekenen, knippen, plakken en kleuren, om de maaksels vervolgens in de boom te hangen. “Deze keer worden geen stallen van buitenaf opgevraagd,” aldus Riet Hereijgers, organisator van de kerststallenexpositie. “Ofschoon opnieuw de entree gratis is zouden wij als werkgroep en het parochiekernbestuur het erg sympathiek vinden als bezoekers ten behoeve van de te maken kosten een kleine bijdrage achterlaten.” Eerste Kerstdag om 9.30 uur vindt in de Sint Bavokerk een sfeervolle eucharistieviering plaats. De kerststallenexpositie is Eerste en Tweede Kerstdag te bezichtigen tussen 11.00 en 16.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief