Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Amphia stopt met afspraakbrieven per post

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

ZUNDERT - Amphia Ziekenhuis stopt per 1 maart met het verzenden van afspraakbrieven per post. Voortaan zijn afspraken standaard enkel in te zien via het digitale mijnAmphia. Patiënten die de brieven wél graag per post willen blijven ontvangen, kunnen daar nog wel voor kiezen.

Wie een afspraak heeft bij het Amphia Ziekenhuis, krijgt nu nog een bevestiging van die afspraak per post. Maar vanaf 1 maart stopt het ziekenhuis daarmee. “Post printen, inpakken en versturen is duur en slecht voor het milieu”, licht woordvoerder Conny Feskens toe. “In onderzoek merken we dat steeds meer van onze patiënten aangeven dat ze verbaasd zijn dat Amphia nog steeds zoveel brieven per post verstuurt. Inwoners van Nederland ontvangen steeds minder papieren post en afspraken wordt steeds meer digitaal gemaakt. Overheid, belastingdienst, banken en allerlei winkels communiceren al jarenlang niet meer per post. Ook andere ziekenhuizen doen dit al. We sluiten aan bij de ontwikkelingen in de maatschappij door het digitaliseren van afspraken en informatie verstrekken.”

Patiënten krijgen hun afspraken voortaan binnen via een email en kunnen afspraken inzien via patiëntenportaal mijnAmphia. “In mijnAmphia heeft de patiënt een duidelijk overzicht van alle afspraken op een rij. En men kan zich er makkelijker voorbereiden op de afspraak door middel van vragenlijsten en informatie over de behandeling.”

Hoeveel brieven dit maandelijks gaat besparen, is nog niet te zeggen. Mensen houden namelijk wel de optie om in mijnAmphia of telefonisch aan te geven de brieven nog wél per post te willen ontvangen. “Ook mensen waarvan geen mailadres bekend is, krijgen de afspraakbrieven nog per post. “Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief