Anouk Smulders, evenementenmedewerker Avoord: 'We hebben al veel vrijwilligers, maar natuurlijk nooit genoeg'
Anouk Smulders, evenementenmedewerker Avoord: 'We hebben al veel vrijwilligers, maar natuurlijk nooit genoeg' Foto: Jack Mathijssen

‘Via NLdoet laten proeven hoe het is om te werken met ouderen’

Door: Addo Sprangers Algemeen

Vrijdag en zaterdag vonden in heel het land de vrijwilligersdagen van NLdoet plaats. Naar schatting tienduizend Nederlanders gingen aan de slag bij een vrijwilligersorganisatie.

Bijvoorbeeld om nieuwe mensen te ontmoeten en misschien de smaak te pakken te krijgen naar meer. Want er blijft altijd gebrek aan extra handjes. In woonzorgcentrum Rijserf waren vrijwilligers actief om te helpen bij een gezellige zangmiddag voor de bewoners. Anouk Smulders had de middag georganiseerd. Ze is evenementenmedewerker bij Avoord. “We willen op deze wijze laten proeven hoe het is om te werken met ouderen. We hebben al veel vrijwilligers, maar natuurlijk nooit genoeg. We zoeken onder andere gastvrouwen of -mannen om met de ouderen te gaan wandelen of met de duofiets te gaan fietsen. Of in het Warm Hart (het restaurantgedeelte) maaltijden uit te serveren, of te helpen bij het koffie schenken, bij de dagbesteding, bij een spelletjesmiddag of bij de bingo. Er is altijd wel iets te doen waarbij hulp nodig is,” aldus Anouk. NLdoet heeft een bijdrage gedoneerd van 300 euro voor deze leuke middag. Ook Bets Hanegraaf (88) geniet met volle teugen. “Het is super gezellig en de muziek is goed verzorgd. Ik heb zelf gelukkig geen hulp nodig en als het even kan help ik zelf nog graag mee. Als er hulp nodig is, spring ik graag bij. Iedereen doet hier zijn uiterste best, maar is er gewoon te weinig personeel. Graag ga ik op bezoek bij mensen die eenzaam zijn of problemen hebben. Het geeft mijzelf ook een goed gevoel.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief