Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Opnieuw achtervolging in de gemeente Zundert

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZUNDERT - Opnieuw een achtervolging op donderdag in de gemeente Zundert. Op de Meirseweg in Zundert zagen een Nederlandse en een Belgische politieagent een voertuig met hoge snelheid richting de bebouwde kom van Zundert rijden. Zij besloten met een wagen van politie Noorderkempen de auto te volgen. 

Op de Oekelsestraat in Rijsbergen kreeg de bestuurder van de auto een stopteken, deze werd echter direct genegeerd. Wat volgde was een achtervolging door het buitengebied én de bebouwde kom van Rijsbergen.

Toeval was dat de politie donderdag een gezamenlijke actiedag had, waarbij gecombineerd politievoertuigen werden bemand. Deze Taxandria-acties worden regelmatig georganiseerd om de samenwerking te bevorderen. Zo waren er twee agenten uit twee landen in een Belgische auto betrokken bij de actie.  

Uiteindelijk kon op de Antwerpseweg, de N263 tussen Rijsbergen en Zundert de auto tot stilstand worden gebracht door het overige verkeer te vertragen. Ter hoogte van tuincentrum de Bosrand waren inmiddels ook nog extra voertuigen van de Nederlandse politie ter plaatse. 

De bestuurder van de auto, een 23-jarige man uit Zundert werd aangehouden. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens rijden zonder rijbewijs, het veroorzaken van gevaar en hinderen en het vervoeren van inbrekerswerktuigen. Ook de auto is inbeslaggenomen. Twee andere inzittenden kunnen ook een proces-verbaal verwachten vanwege de inbrekerswerktuigen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief