Wouter Hendriks: 'Stuk is geslaagd als het publiek zich op de een of andere manier geraakt voelt na de voorstelling'
Wouter Hendriks: 'Stuk is geslaagd als het publiek zich op de een of andere manier geraakt voelt na de voorstelling' Foto: Tess Mutsters

Rijsbergs Toneel komt dit jaar met twee eenakters

Door: Tess Mutsters Algemeen

RIJSBERGEN - Wie met Wouter Hendriks over het Rijsbergs Toneel spreekt, wordt het direct duidelijk dat de man enorm trots is op de club. In 1989 begon hij met spelen bij het Rijsbergs Toneel en inmiddels is hij ook voorzitter.

“We spelen dit jaar twee eenakters: Groeten uit Vogelenzang, geschreven door Jacques Vriens en geregisseerd door Kees Vogels en Glad IJs, geschreven en geregisseerd door Sam de Man,” vertelt Wouter. Twee kortere voorstellingen zorgen voor nieuwe uitdagingen, maar de groep vindt het ook jammer dat niet alle spelers samen op toneel staan. “Volgend jaar hopen we weer een groot stuk samen te kunnen spelen.”

Vooral die samenwerking is voor Wouter namelijk het leukst. “Samen naar zoiets groots toewerken is het leukst. Je doet het echt met de groep. Een paar jaar geleden speelden we Schaduwen. Dat was een stuk waarvan ik dacht: ja, zo moet het. Dat stuk had enorm veel impact en het was muisstil in de zaal, het viel zo goed in elkaar. Als zoiets gebeurt, dan krijg je zelf ook vleugels. Het stuk is geslaagd als het publiek zich op de een of andere manier geraakt voelt na de voorstelling.”

Op donderdagavond 2, vrijdagavond 3 en zondagmiddag 5 november speelt het Rijsbergs Toneel Groeten uit Vogelenzang en Glad IJs in het Koutershof in Rijsbergen. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.reserveren.rijsbergstoneel.nl. Ook aan de kassa kunnen nog kaarten gekocht worden, dan kan alleen in contanten betaald worden. 




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief