Padel is een enorm populaire sport.
Padel is een enorm populaire sport. Foto: Pixabay

Extra geld voor padelbanen in Zundert en Rijsbergen

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Tevredenheid alom bij de Rijsbergse Tennis Club (RTC) en de Zundertse Tennis Vereniging (ZTV). De gemeenteraad heeft deze week besloten extra geld vrij te maken voor de aanleg van padelbanen. Hiermee komt de weg vrij voor aanleg van de banen en gaat een door beide clubs lang gekoesterde wens in vervulling.

De tennisclubs is er namelijk veel aan gelegen om het populaire padel in beide dorpen te introduceren. Zij verwachten daarmee hun ledenbestand een belangrijke impuls te kunnen geven, terwijl nu leden die padel willen spelen hun heil elders zoeken. 

Geen haalbare zaak

Financiering van de gewenste padelbanen bleek tot dusver echter geen haalbare zaak. De eerder door de raad in de begroting opgenomen bedragen van twee ton voor RTC en 140.000 euro ten spijt bleken niet toereikend om daadwerkelijk tot de realisatie van de banen te kunnen overgaan. Dit ondanks het feit dat beide verenigingen financieel gezond zijn en aangaven financieel bij te willen dragen in de jaarlijkse lasten en zich ook bereid toonden zoveel mogelijk ook zelf werkzaamheden te verrichten aan de nieuw aan te legen padelbanen. 

Amendement

Een door VVD, CDA, Lokaal Perspectief en OPZ ingediend amendement om snel de portemonnee te trekken voor de clubs, heeft de raad nu over de streep getrokken. Besloten is de kredieten voor RTC en ZTV op te hogen naar respectievelijk 350.00 euro en 256.00 euro. Hiermee komt de weg vrij voor aanleg van de banen, al zal de realisatie daarvan naar verwachting pas medio 2024 liggen. De huurlasten van de clubs gaan straks wel omhoog om het extra geld terug te betalen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief