Afbeelding
Foto: Jack Mathijssen

Buurtschappen grijpen NLdoet aan om handen uit de mouwen te steken

Door: Jack Mathijssen Algemeen

ZUNDERT - Verscheidene corsobuurtschappen grepen vorig weekend NLdoet aan om eens extra de handen uit de mouwen te steken. En…..als u nog niet weet wat Jutteren is, lees dan vooral verder.

Bij buurtschap Raamberg was men deze zaterdag actief met de schilderkwast. Het speeltuintje heeft hard een verfbeurt nodig. Of Jutteren ook schilderen is? Het zou zo maar kunnen, want het zou betekenen: voortdurend heen en weer bewegen op dezelfde plaats. Een gevleugelde uitspraak van Louis Hereijgers, oude Raambergenaar in hart en nieren. Maar volgens Youp van ‘t Hek betekent het: op een bokkende bok proberen te springen. Voor de Raamberg is het de locatie waar ook dit jaar de corsowagen wordt gemaakt. 

Bij buurtschap Klein Zundert wordt gewerkt aan de toegangspoort. ’s Morgens is het beton gestort en pas als die is uitgehard, kan aan het bouwwerk worden begonnen. Ondertussen wordt de bestrating onder handen genomen. In de buurtschap is werk genoeg de komende tijd. Helpende handjes zijn er meer dan welkom. Na het corso van vorig jaar stortte de volledige constructie van de tent in. Daarom moet een nieuwe tent moeten worden opgebouwd. 

Bij buurtschap Helpt Elkander wordt zo’n 200 meter dakzeil schoongepoetst en eventuele schade hersteld. Ook was men druk in de weer dakreparatie te plegen. Ook andere buurtschappen doen mee aan NL Doet. Veel opruimwerk en snoeiwerk. Want als het corsoseizoen begint, moet het er overal piekfijn uit zien.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief