Bij canicross vorm je samen met je hond een team.
Bij canicross vorm je samen met je hond een team. Foto: Sandra Smits

Canicross Zundert weer in aantocht

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Op een prachtig parcours in de buurt van buurtschap Laarheide aan de Meirseweg 41 in Zundert wordt op zondag 7 april 2024 door Canicross Zundert in samenwerking met Canicross Nederland voor de zesde keer een wedstrijd georganiseerd.

Canicross is een loop-, fiets- of stepwedstrijd met je hond. Je vormt dan samen met je hond een team. De hond is daarbij aangelijnd. Iedereen, van elk niveau, kan meedoen. Leeftijd van de baas en ras van de hond zijn niet belangrijk.

Locatie

De start is in het Frans Baantje/Meirseweg. Het parcours is in de omgeving van het Frans Baantje, Waaijenbergstraat en Laarakkerstraat. De finish is achter de bouwlocatie van buurtschap Laarheide aan de Meirseweg 41 in Zundert. Er zijn geen auto’s, paarden en fietsers toegestaan op het parcours.

Parkeren

Parkeren voor de deelnemers is op de nieuwbouwlocatie van boomkwekerijen Boot en Dart, Meirseweg 45, Zundert. De bezoekers kunnen aan de overkant bij Meirseweg 48, Zundert parkeren.

Wedstrijd

De wedstrijd start om 10.00 uur. De afstanden zijn zowel voor beginners als gevorderden. De lange afstand, steppen en bikejöring (fietsen) is + 5.000 meter. De korte afstand is + 3.500 meter. Na de wedstrijd wordt er ook een Fun- en een Kidsloop gehouden. De Fun is voor iedereen die het eens wil proberen en de Kids is voor kinderen onder de 11 jaar. De afstand is + 1.000 meter. Bij de Kids Run is het wel de bedoeling dat er begeleiding meeloopt. De hond moet voldoen aan de voorwaarden van Canicross Nederland

Inschrijven

Ben je graag actief met je hond? Doe je aan hardlopen, fietsen of steppen en zou je dat wel eens samen met je hond willen proberen, dan kun je je hier inschrijven. Je moet je wel van tevoren inschrijven. Inschrijven kan tot en met woensdag 3 april 23.59 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief