Blijdschap na het behaalde kampioenschap.
Blijdschap na het behaalde kampioenschap. Foto: Volleybalvereniging ZUVO

ZUVO Heren 1 zet club met titel weer op de kaart

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Het eerste herenteam van volleybalvereniging Cegelec ZUVO is zaterdagmiddag kampioen geworden in de Promotieklasse B. De dagen voorafgaand werd er met hoge verwachtingen uitgekeken naar dit weekend en de mogelijke kampioenstitel. In 2016 werd het kampioenschap voor het laatst gewonnen.

Het eerste herenteam van volleybalvereniging Cegelec ZUVO slaagde er zaterdagmiddag in om de thuiswedstrijd tegen de volleybalvereniging WHV met 3-1 te winnen en sleepte daarmee het kampioenschap in de Promotieklasse B binnen. Heel spannend was het niet zaterdag aangezien het kampioenschap al zo goed als binnen was. “Vóór aanvang van het weekend moesten er nog drie punten worden gepakt. Maar bij een wedstrijd tussen de nummer twee en nummer drie van het klassement liet de nummer twee zoveel punten laten liggen dat het kampioenschap eigenlijk op vrijdagavond al een feit was,” vertelt Roel Ruiter, bestuurslid van volleybalvereniging ZUVO.

Ziel

Na afloop van de wedstrijd werd het kampioenschap groots gevierd bij Sporthal Onder de Mast. De laatste keer dat het eerste herenteam van ZUVO het kampioenschap binnenhaalde was in 2016. Trainer-coach Huub van Caam kan zich het laatste nog als de dag van gisteren herinneren. “Dat gebeurde toen in een co-creatie met volleybalvereniging De Burgst uit Breda. Een aantal van haar spelers is toen blijven hangen bij ZUVO. Dat had vooral te maken met de gemoedelijkheid van de club. Er heerst hier bovendien een sfeer van saamhorigheid. Ook dat is een kenmerk van ZUVO dat bij grote verenigingen weleens ontbreekt. Daar is het vaak wat klinischer en mis ik de ziel.”

Reuze knap

Afgelopen jaar degradeerde ZUVO uit de Derde Divisie, waar zij nu na één seizoen dus alweer terugkeert. “Reuze knap voor een dorpsvereniging als ZUVO,” vindt Huub van Caam. “Sterker nog: het is al knap dat de club kan blijven voortbestaan. Door de toegenomen individualisering in de maatschappij hebben teamsporten, met uitzondering van voetbal, het moeilijk. Dat geldt dus eveneens voor de volleybalsport.”

Co-creatie

Samenwerking is dan ook het toverwoord. Door een co-creatie met volleybalclub ’t Aogje uit de Bredase wijk Princenhage beschikte ZUVO dit plotseling over zeven jonge talenten die vanuit Breda het vlaggenschip van de Zundertse club kwamen versterken. “Dat pakte supergoed uit en zorgde voor een mooie mix met de hier rondlopende routiniers. Vorig jaar waren we als team te licht en degradeerden we. Nu hebben we via een prachtige constructie meteen succes weten te boeken.”

Mooie klik

Op één speler na blijven de talenten van volleybalclub ‘t Aogje ook komend seizoen bij ZUVO Heren 1 volleyballen, weet Huub van Caam. “Het team blijft dus bijna helemaal bij elkaar, al zal het volgend seizoen best pittig worden. Op een lager niveau spelen de jonge jongens dan overigens óók een competitie op een lager niveau bij ‘t Aogje. Ook onze eigen jeugd doet daar mee. Zo kun je van elkaar leren. Omdat beide clubs openstaan voor nieuwe zaken, is er een mooie klik ontstaan.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief