Achter de tafel de kunstenaars Ellen Poppelaars, Greta de Nennie en Jopie Mureau.
Achter de tafel de kunstenaars Ellen Poppelaars, Greta de Nennie en Jopie Mureau. Foto: Charles Luijten

Open Atelier Rijsbergen brengt kunst dichterbij

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Nieuwsgierig naar het werk van plaatselijke kunstenaars? In Rijsbergen konden het voorbije weekeinde tijdens het tweejaarlijkse Open Atelier Rijsbergen verschillende ateliers worden bezocht waar kunstwerken van lokale kunstenaars werden getoond.

DOOR CHARLES LUIJTEN

In een in het dorp verspreide flyer stond een fietsroute van 25 km door het fraaie Rijsbergse landschap weergegeven met vermelding van de locaties. Ondanks een frisse wind namen toch nog heel wat belangstellenden de tweewieler om links en rechts tot ver buiten de kom van het dorp een kijkje te gaan nemen.

Proeven

Zowel zaterdag als zondag was de toeloop groot. Begrijpelijk dan ook dat de negen ateliers die aan het Rijsbergse project deelnamen meer dan tevreden waren. Het dorp bleef niet achter. De vele in kunst geïnteresseerde bezoekers kwamen volop aan hun trekken en toonden zich meer dan enthousiast.

Geslaagd

We bezochten verschillende locaties. Marlies Vreijsen-de Koning aan de Nassaustraat exposeert in een van de bovenkamers van haar huis aan de Nassaustraat door haar vervaardigde iconen met daarop afbeeldingen van uiteenlopende aard. In de Kuijperszaal van gemeenschapshuis Koutershof waren allerlei door Ellen Poppelaars, Greta de Nennie en Jopie Mureau gemaakte kunstwerken van keramiek te bewonderen. In de hal waren tekeningen te zien en weer in een ander lokaal konden schilderijen bekeken worden. Er was veel meer. Kunstenaars, her en der verspreid over het buitengebied, presenteerden hun van weer ander materiaal gemaakte kunstwerken. de negende editie van Open Atelier Rijsbergen mag als zeer geslaagd worden beschouwd.

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief