Mariakapel Onze Lieve Vrouw van de Mosten bereikbaar.
Mariakapel Onze Lieve Vrouw van de Mosten bereikbaar. Foto: Huijbregts Civiele Aanneming

Kapel Paandijksestraat weer bereikbaar

Algemeen

RIJSBERGEN - Na bijna twee jaar deels afgesloten te zijn geweest is de Mariakapel Onze Lieve Vrouw van de Mosten, zoals deze officieel heet, weer bereikbaar. De kapel, verscholen in de bossen aan de Paandijksestraat, was enige tijd slecht bereikbaar vanwege werkzaamheden in de ecologische strook rondom het Business Centre Treeport.

Omdat de Mariakapellen in Rijsbergen traditiegetrouw in de meimaand drukker worden bezocht is er, door de civiele aannemer, naar toegewerkt om deze kapel voor deze maand weer toegankelijk te maken. Waar voorheen een modderig karrespoor door het bos langs de kapel leidde, is hier een mooi fiets/wandelpad in halverharding van natuurlijke steenslag voorzien. Ook is voor de kapel een rustplaats van gebakken klinkers aangelegd, zodat men de fiets kan wegzetten en even kan rusten op de bank. 

Met deze vroegtijdige opening wordt tegemoet gekomen aan een verzoek uit de buurt. Voorlopig is de kapel alleen bereikbaar via de nieuwe houten poort naast de windmolen (E4) aan de Paandijksestraat.

Later zal het fietspad verder worden doorgetrokken, zodat men door het bos langs de groene stroken over het BCT en langs de Hazeldonkse beek en de Leiloop de route kan vervolgen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief