Afbeelding
Foto: Jack Mathijssen

Sint Bavoschool wint Natuurproject VRC Zundert: “Een boom is Buitengewoon”

Door: Jack Mathijssen Algemeen

RIJSBERGEN - Groep 6B van de Sint Bavoschool in Rijsbergen is woensdagmiddag winnaar geworden van het Natuureducatieproject. Dit project is een initiatief dat het Vogelrevalidatiecentrum Zundert jaarlijks organiseert in samenwerking met de gemeente Zundert. De prijs werd uitgereikt door Wethouder Judith Kuypers. “Ik vind het belangrijk dat kinderen leren omgaan met hun eigen omgeving”, aldus de wethouder.

Naar eigen zeggen is Kuypers wethouder van ‘Afval naar grondstof’. Ofwel: “Alles wat wordt weggegooid weer hergebruiken.” In het Vogelrevalidatiecentrum aan de Luitertweg mocht de wethouder groep 6B van de Sint Bavoschool in Rijsbergen uitroepen tot winnaar van het Natuureducatieproject. Als prijs ontvangt de klas een pannenkoeken etentje. Ook kregen ze een vogelhuisje uitgereikt. Dat kan in een boom hangen bij de school, want de klas zit op de bovenverdieping en dan hebben we een mooi zicht op de vogels die hopelijk zich gaan nestelen en dan is dat extra genieten.

Annemarie Brosens van VRC en een medewerker van de gemeente Zundert, Jim, beoordeelden de werkstukken en kozen de winnaar. De tweede prijs ging naar groep 5/6 van de Zonnebloem en de derde prijs ging naar groep 5B van de Bavoschool. De publieksprijs werd gewonnen door groep 5 van de Sint Antoniusschool. Annemarie Brosens had nog wel een nieuwtje: “Van stichting Dierenlot hebben we een Droomcheque van 100.000 euro ontvangen om een deel van het dak te vervangen, te isoleren en te verduurzamen. We hebben ook geld over om zonnepanelen aan te schaffen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief