Afbeelding

Unieke kerstpakketten voor iedere werknemer samenstellen?

Door: Bregje Kop Advertorial

(Advertorial) - Dit jaar is anders dan andere, niet alleen voor de werknemers maar ook voor de werkgevers. Wat normaal als een ‘kleine moeite’ wordt beschouwd, kan in tijden van pandemie een serieuze aanpak vereisen. Denk bijvoorbeeld aan het houden van een kerstborrel, of het uitdelen van kerstpakketten. Kan dit allemaal nog dit jaar? Ondanks de QR code blijken de besmettingen toch flink op te lopen en lijkt kerst ook dit jaar in het water te vallen. Wij schrijven dit artikel in de hoop dat wij jou op de hoogte kunnen stellen van een mogelijke optie voor je organisatie. 

Wij zijn in contact gekomen met verschillende grote kerstpakket leveranciers, waaronder Kerstpakketten Tip, over de leuke mogelijkheden om de pakketten te overhandigen. Het is nu namelijk nog belangrijker voor een werkgever om zijn medewerkers extra te bedanken voor hun aanpassingsvermogen en inzet van het afgelopen jaar.

Vorige jaren was het leuk om een kerstfeest te houden of een borrel op de werkvloer om zo appreciatie voor het harde werk te laten zien aan je personeel. Een kerstborrel was ook de manier om een jaar perfect af te sluiten en het personeel vol motivatie aan het nieuwe jaar te laten beginnen. Door de huidige situatie lijkt het erop dat de kerstborrel ook dit jaar niet door kan gaan. Hoe moet je dat aanpakken met een kerst die alleen thuis gevierd mag worden?

Wij zijn telefonisch in contact gekomen met diverse kerstgeschenk specialisten en hebben gekeken naar de leukste manieren om jouw team te bedanken voor hun volhardende inzet het afgelopen jaar.

Waarom is je personeel bedanken zo belangrijk? 

Je personeel staande houden en motiveren is in deze tijd erg belangrijk. Hier vragen de medewerkers onbewust ook om. Vanwege deze reden kun je de kersttraditie niet achterwege laten. Je medewerkers hebben nog harder moeten werken dan ooit en zich moeten aanpassen aan elke situatie die zich voordeed. Als ze daar geen waardering voor verdienen, waar dan wel voor?

Het maakt niet uit op wat voor manier je kerst viert op je werk, het gaat er juist om dat het personeel de nodige waardering vanuit de werkgever ervaart. Dat extra schouderklopje is dit jaar zoveel belangrijker dan voorheen.

Medewerkers zelfstandig het kerstpakket laten samenstellen 

Over het algemeen worden kerstpakketten zeer gewaardeerd, alleen vallen ze niet altijd bij elke werknemer in de smaak. Helaas zijn er altijd wel medewerkers die een kerstpakket ontvangen met producten daarin die zij normaliter helemaal niet gebruiken. Dit is een probleem waar het traditioneel kerstpakket al jaren tegenop kijkt. Maar wat nou als wij je vertellen dat er sommige kerstpakketten leveranciers zijn die het mogelijk maken om voor ieder het perfecte kerstpakket samen te stellen? Is dit wel mogelijk? Ja!

Kies dit jaar eens voor het eigen keuzeconcept, een uniek cadeau voor elke medewerker. Deze kerstpakketten bevatten precies de cadeau’s die je personeel wilt ontvangen, hoe kan dit? Iedere werknemer krijgt namelijk een login en wachtwoord waarmee ze kunnen inloggen in een kerstpakketwebshop. Hier zien ze de huisstijl van de betreffende organisatie terug zodat iedereen zich direct op zijn/haar gemak voelt. Hier krijgt iedere medewerker een ‘x’ aantal punten, op basis van het afgesproken bedrag dat beschikbaar is gesteld door de werkgever, die ze kunnen uitgeven aan de door hen gekozen producten! Daarnaast heb je de mogelijkheid om de kerstpakketten thuis te laten bezorgen en krijgt iedereen precies wat die wilt. 

Nieuwe manier van kerst vieren: origineel en creatief

Er zijn dus veel verschillende opties tegenwoordig om je hardwerkende collega’s te danken aan het einde van het jaar. Je kunt online een activiteit organiseren, de kerstpakketten uitdelen of je werknemers een persoonlijk bedankje aan huis sturen. Het is wel allemaal iets minder leuk dan de traditionele kerstviering, maar we moeten er het beste van maken. Als de beschreven opties het toch net niet zijn kun je ze misschien zo combineren dat het toch een leuk en originele kerstviering wordt.

Tevens zijn er ook wat wet regelingen veranderd die te maken hebben met de WKR regeling. Benieuwd naar de grote fiscale voorwaarden die mogelijk worden gemaakt bij het verstrekken van kerstpakketten aan je medewerkers? Lees er hier meer over: https://www.kerstpakketten.expert/kerstpakket/overig/belasting-en-fiscus/Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief