Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Tijdelijke C2000-mast in Rijsbergen blijft voorlopig staan

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - De tijdelijke C2000-mast in Rijsbergen blijft voorlopig staan. Dat meldt woensdag politievakbond ACP Zeeland-West-Brabant.

De bond stuurde afgelopen week een brandbrief naar politiechef Hanneke Ekelmans (Eenheid Zeeland-West-Brabant) en minister Ferdinand Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) na de bekendmaking van een besluit  om de tijdelijke communicatievoorziening voor de hulpdiensten in Rijsbergen weg te halen. Volgens de bond leveren dekkingsproblemen grote risico's op voor de veiligheid van agenten op straat en de inwoners van het gebied.

Onacceptabel

De op camping Fort Oranje gesitueerde noodvoorziening zou eigenlijk op 4 juni weggehaald worden. 'Werkgever stelt politiemensen en burgers willens en wetens bloot aan levensgevaarlijke situaties. Onacceptabel en ontoelaatbaar', zo twitterde vakbond ACP Zeeland-West-Brabant. Zij stelde een ultimatum en dreigde met acties. Die zijn inmiddels afgeblazen nu het ministerie heeft toegezegd onderzoek te gaan doen naar de oorzaak van de communicatieproblemen. Deze spelen al langere tijd. Agenten kunnen op sommige plekken hun collega's slecht of zelfs niet bereiken, hetgeen kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. Onder druk van de politievakbond en de ondernemingsraad van de eenheid werd vorig jaar daarom een noodmast geplaatst op camping Fort Oranje in Rijsbergen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief