De zwarte Renault probeert te ontkomen aan de politie.
De zwarte Renault probeert te ontkomen aan de politie. Foto: Politie Eenheid Landelijke Expertise en Operaties
VIDEO

Razende achtervolging eindigt bij Hazeldonk: Politie ramt auto van snelweg

Door: Olaf Knook Politie

BREDA/ZUNDERT - De politie heeft woensdagmiddag niet eerder vertoonde beelden vrijgegeven van een achtervolging op de snelwegen rond Breda en Hazeldonk. De achtervolging gebeurde in de zomer van 2022, zo bevestigt de politie aan BredaVandaag. De vluchtende auto met drie inzittenden werd herhaaldelijk geraakt door politiewagens, maar de bestuurder weigerde te stoppen.

De achtervolging begon op de A2 bij Utrecht. De bestuurder van een zwarte Renault viel op vanwege zijn extreem hoge snelheid. De politie gaf een stopteken, maar de verdachte negeerde dat. Tijdens zijn vlucht botste hij op een ander voertuig. Hierdoor had de voorkant van de vluchtende auto schade opgelopen.

Om de politieauto’s die naderden af te schudden, probeerde de verdachte ze van de weg te duwen. Diverse speciale politie-eenheden snelden met snelheden van meer dan 200 kilometer per uur te hulp.

Flinke snelheid

De verdachte vertrok vanuit Midden-Nederland en ging over de Moerdijkbrug richting de Belgische grens. Ondanks schade aan de auto door de botsing, bleef de verdachte met een snelheid van meer dan 170 kilometer per uur rijden over de A16 langs Breda en vervolgens de A58 richting Tilburg.

De politie wachtte geduldig tot voldoende speciale eenheden zich bij de achtervolging voegden om in te grijpen. Uiteindelijk nam de verdachte de afslag naar Bavel, om vervolgens weer de snelweg op te gaan richting België.

De tekst gaat verder onder de foto.


Politie Eenheid Landelijke Expertise en Operaties

Van de snelweg geramd

De speciale politie-eenheden probeerden de zwarte Renault van de verdachte tot stoppen te dwingen door herhaaldelijk tegen het voertuig te botsen. Ondanks deze inspanningen bleef de verdachte doorgaan.

Een van de eenheden probeerde een tweede keer voor het voertuig van de verdachte te komen en botste zijdelings, waardoor de auto slipte, van de weg raakte en tot stilstand kwam in de berm vlak voor parkeerplaats Hazeldonk-West.

Bestuurder reed onder invloed

In het voertuig zaten drie personen, die allemaal werden gearresteerd. Bij het incident raakte niemand gewond. De bestuurder wordt aangeklaagd voor rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag.

Bekijk hieronder beelden van de politieachtervolging.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief