Abdij Maria Toevlucht.
Abdij Maria Toevlucht.

Bezinningswandeling: Ontmoet de stilte in jezelf

Door: Redactie Sport en vereniging

ZUNDERT - Abdij Maria Toevlucht is gelegen in een prachtig gebied. De trappisten leven er sinds 1899. Ora et labora; bidden en werken zijn de belangrijkste leefregels. Net als een aantal andere kloosters van deze orde is de voornaamste bron van inkomsten het trappistenbier dat binnen de kloostermuren wordt gebrouwen. De abdij zelf en het Sterrebos achter het klooster zijn gesloten voor publiek, respecteer aub de rust en de stilte in de omgeving.

De abdij is een plek van stilte en gebed. Er wordt weinig gesproken. Deze wandeling geeft een aantal handvaten om tot rust en bezinning te komen en leent zich daarom goed om alleen te lopen of in een klein gezelschap in stilte. Deze wandeling is geschikt om (deels) op blote voeten te lopen. Blootsvoets wandelen laat je automatisch ‘aarden’, vertragen en tot rust komen. Loop (delen van) de wandeling langzaam. Ga eens zitten in het gras of tegen een boom als je daar zin in hebt.

Wandelingen onder begeleiding
U wandelt onder begeleiding van een gids. Er zijn twee mogelijkheden.
- Wandel onder begeleiding van een gids van VVV Zundert in de omgeving van de abdij. Onderweg vertelt een gids over het klooster, de leefregels, het trappistenbier en de natuur. Na afloop is er de mogelijkheid voor een stil moment in de kerk en om de abdijwinkel te bezoeken of een trappist te drinken bij een van de uitspanningen in de omgeving van de abdij. Afhankelijk van de Corona-maatregelen zal de groep uit 2 tot maximaal 20 personen bestaan.
Duur: ongeveer 2,5 uur.
Data: 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september. Vertrek: 13.00 uur vanaf de parking van de Abdij, Rucphenseweg 38. Inschrijven en meer informatie: vvv@vangoghhuis.com

- Bezinningswandeling: Deze bezinningswandeling is samengesteld in samenwerking met Natascha Rens van Amare. Elke maand organiseert Amare één begeleide wandeling met simpele meditatieve oefeningen, verstilling, reflectie en meer verdieping. Afhankelijk van de maatregelen zal de groep uit 2 tot maximaal 15 personen bestaan. Duur: ongeveer 3 uur.

Aanmelden
Data: 19 juni, 17 juli, 21 augustus, 26 september. Vertrek: 9.00 uur vanaf de parking van de Abdij, Rucphenseweg 38. Inschrijven en meer informatie: natascha@centrum-amare.com. Meer informatie over Amare: www.centrum-amare.comBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief