Een verwonding of gebeurtenis wordt zo realistisch mogelijk uitgebeeld.
Een verwonding of gebeurtenis wordt zo realistisch mogelijk uitgebeeld. Foto: Erwin Martens

EHBO Zundert start cursus Eerste Hulp bij Ongevallen

Sport en vereniging

ZUNDERT - Vanaf 19 februari start EHBO Zundert met een cursus EHBO. Deze cursus duurt 12 avonden en wordt elke week op maandagavond gegeven in ’t Stokperdje (De Brug 15, Zundert). De cursus wordt afgesloten met een echt examen, waarna je een diploma ontvangt. 

Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de cursuskosten als je aanvullend verzekerd bent. Ben je niet aanvullend verzekerd en jonger als 25 jaar, dan hebben wij een aantrekkelijke regeling, zodat jij de cursus bij ons kunt volgen. We zijn tenslotte blij met jonge nieuwe leden! Aanmelden voor de nieuwe EHBO cursus kan via onze website: www.ehbo-zundert.nl > Opleidingen.

Eerste hulp aan kinderen

Eerste Hulp aan kinderen is tegenwoordig onderdeel van het basis EHBO diploma. Echter is het ook mogelijk om een los certificaat/diploma hiervoor te behalen. Hiermee ben je voldoende opgeleid om een kind te kunnen helpen. Dit is handig als je bijvoorbeeld bij een kinderdagverblijf werkt, maar ook in de thuissituatie kan het handig zijn. 

Op 7 februari organiseren we bij voldoende aanmeldingen hiervoor een informatie avond. Aanmelden hiervoor kan via het secretariaat: secretariaat@ehbo-zundert.nl..

EHBO Zundert

Wij als vereniging stimuleren, faciliteren en coördineren van Eerste Hulp in de gemeente Zundert om daarmee gezondheidsschade te beperken. Wij bieden cursussen EHBO inclusief reanimatie met AED, wandelletsel en Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK). Wij zijn een vereniging waar met veel plezier en enthousiasme de lessen worden gevolgd en hulp wordt verleend waar dat nodig is. Er wordt les gegeven aan een ieder, die ouder is dan 16 jaar en een EHBO-diploma wenst te behalen. Jaarlijks is er een nieuwe cursus en verder zijn er jaarlijks de herhalingslessen voor de leden met een geldig EHBO diploma. EHBO Zundert kun je herkennen aan de grote caravan waarmee we als hulpverleners zichtbaar zijn op diverse evenementen in onze gemeente. Het is niet verplicht om te helpen op evenementen, maar je krijgt wel een korting op de jaarlijkse contributie. Deze contributie wordt gebruikt om de herhalingslessen te bekostigen. Daarnaast kun je bij een aanvullende verzekering deze kosten voor het volgen van de herhalingslessen terugvragen bij de meeste zorgverzekeraars.

Wil je meer informatie over de cursussen, dan kun je onze website www.ehbo-zundert.nl raadplegen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief