Afbeelding

Gratis zaden voor een bloemenpracht

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ZUNDERT - Treeport Zundert deelt ook dit jaar weer zaden voor een bloemenmengsel uit aan inwoners van de gemeente. De zakjes van elk 10 gram zijn dit jaar niet alleen gevuld met een mix voor biodiversiteit, maar ook met bijzondere zonnebloemen. Namelijk de variant ‘Vanilla Ice’. Deze geeft een frisgele vanillekleurige bloem met chocoladekleurig hart. De plant wordt ongeveer 125 tot 150 cm hoog en heeft een goede vertakkende groeiwijze. Een opvallende verschijning dus in een toch al heel kleurig palet.

Jaar van de Zonnebloem

De reden om dit jaar extra aandacht te geven aan de zonnebloem, was een voor de hand liggende: het is namelijk het Jaar van de Zonnebloem! Een jaar waarin volop aandacht wordt besteed aan de boerenbloem, zoals Vincent van Gogh hem noemde, met artistieke zonnebloemvelden, fietsroutes in bloei en vooraanstaande tentoonstellingen en culturele manifestaties. Kleine bloemenperkjes met de door ons doorgemengde ‘Vanilla Ice’ leveren daaraan ook een mooie bijdrage.

Afhaalpunten

De zakjes zijn vanaf vrijdag 19 april af te halen bij vijf locaties in de gemeente Zundert. In Achtmaal is dat in de Coop-winkel, in Wernhout bij het tankstation van Total, in Klein-Zundert kan men terecht bij Bakkerij Douenburg, in Zundert in de winkel van Bruna, en in Rijsbergen staan de zakjes bij de kassa van supermarkt Plus. Een zaai-instructie is te vinden op de site van Treeport (www.treeport.eu).

Grotere hoeveelheden mogelijk

Wie graag een grotere hoeveelheid dan 10 gram wil hebben, kan zich melden via info@treeport.eu, of telefonisch via nummer 076-5995000. Tegen een geringe vergoeding kunnen we dan zorgen voor de gewenste hoeveelheid. Zo zal de bijdrage aan de biodiversiteit en omgeving nóg groter worden.

Fotowedstrijd

Een mooie bloem verdient ook een mooie plaats. In eigen tuin kan je daar zelf van genieten. Met een foto kan je anderen ook laten meegenieten. Daarom koppelen we een fotowedstrijd aan de ‘Vanilla Ice’. De opdracht daarvoor is simpel maar ook uitdagend: maak een zo bijzonder mogelijke foto van de bloem ‘Vanilla Ice’. Inzenden is mogelijk tot 1 september via info@treeport.eu.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief