David en Kim op de bank bij het eindgesprek
David en Kim op de bank bij het eindgesprek Foto: Videoland

Bergse Kim Maurer (34) blijft single, ondanks deelname aan Married At First Sight

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Halverwege januari begon het nieuwste seizoen van ‘Married At First Sight’, waarin de Bergse lerares Kim Maurer haar opwachting maakte. In dit programma worden singles wetenschappelijk gematcht en stappen ze voor het eerst in het huwelijksbootje zonder elkaar ooit te hebben ontmoet. Kim trouwde met David Stok uit Alphen aan den Rijn.

In ‘Married At First Sight’ worden singles die elkaar nog nooit eerder hebben gezien aan elkaar gematcht door wetenschappelijk onderzoek. De deelnemers, die door een team van experts aan elkaar zijn gekoppeld, zien elkaar voor het eerst op hun bruiloft. Onder leiding van presentator Carlo Boszhard wagen zij een sprong in het diepe en gaan zij de uitdaging aan. 

Een van de deelnemers bleek afkomstig te zijn uit Bergen op Zoom, namelijk Kim Maurer. De 34-jarige lerares werd geïntroduceerd aan Nederland in aflevering 2, en al snel werd duidelijk dat zij zou trouwen met David, die in Alphen aan den Rijn woont. Hoewel het aanvankelijk leek alsof ze goed bij elkaar pasten, werd gaandeweg het programma duidelijk dat ze niet op dezelfde golflengte zaten. Ondanks Kim’s herhaalde vermeldingen dat ze meer communicatie van David verlangde en het besef dat ze nog niet veel over elkaar wisten, gingen ze toch met goede moed het koppelsweek in. Maar daar liep het helemaal mis.

Ingestort tijdens de koppelsweek

Bij het eindgesprek waar Carlo Boszhard en de experts aanwezig zijn, verschijnt David als eerste. De presentator vraagt hem wat volgens hem het moment was waarop het misging: “De koppelsweek,” antwoordt David. “Daar ben ik ingestort. Daar zijn heel veel dingen samengekomen.” Vervolgens voegt Kim zich bij het gesprek.

Kim komt binnen en omhelst David. In een voorafgaande scène heeft ze benadrukt dat ze vooral wil terugblikken op al het positieve dat ze samen hebben meegemaakt gedurende dit experiment, maar David lijkt daar anders over te denken. Nadat het tweetal in gesprek gaat met de experts, lezen ze allebei een brief voor aan elkaar. Kim begint en blikt geëmotioneerd terug op de mooie dag, de huwelijksreis en zowel de mooie als minder mooie momenten: “Ik ben gegroeid als persoon dankzij jou en dit experiment. De afgelopen tijd hebben we gehad om te ontdekken of jij dit voor mij bent en of ik ben wie jij nodig hebt in jouw leven. Helaas ben ik tot de conclusie gekomen dat jij niet de man voor mij bent.” Kim sluit haar brief af met de wens om te scheiden.

David stemt in met scheiden, maar zijn brief onthult opgekropte gevoelens en lijkt bijna een trap na te geven aan Kim. Terwijl Kim probeert positief af te sluiten, kiest David voor een andere benadering. Ondanks dat in het gesprek met de experts naar voren kwam dat David Kim’s uitspraken uit hun context haalt en anders interpreteert, neemt hij geen gas terug. “Lieve Kim, ik wil van dit moment gebruikmaken om je te laten weten hoe ik me heb gevoeld tijdens ons huwelijk,” begint hij. “Al na de huwelijksdag had ik het gevoel dat ik op eieren moest lopen. Ik zoek warmte en genegenheid bij een vrouw. Bij jou heb ik die niet kunnen vinden, eerder het tegenovergestelde. Ik heb me soms als een melaatse gevoeld bij je,” vervolgt hij sniffend. “We waren nog geen 72 uur getrouwd, maar voor mijn gevoel was er al een kloof geslagen met een afstand die alleen in lichtjaren is uit te drukken.” Hij sluit af met de wens om te scheiden.

Niet zo’n leuke man achter de schermen

De zware brief valt ook de presentator op, die Kim na afloop vraagt hoe ze het heeft ervaren. “Wel hard. Niet eerlijk ook,” antwoordt ze. “Ik word nu erg hard als de boosdoener aangewezen door David. En dit is waar ik elke keer tegenaan loop, dat je een ander gezicht laat zien als er veel mensen bij zijn. Op het moment dat die mensen er niet zijn en je bent met mij samen, dan zie je de echte David.” Carlo vraagt wat het verschil is, waarop Kim antwoordt: “Dat het niet zo’n lieve man is. Hij is heel goed met zijn woorden en dat blijkt nu weer. Ik vind het echt oprecht jammer dat dit jouw gevoel is,” zegt ze vol emotie.

Beiden leggen de trouwringen op tafel en daarmee eindigt hun experiment en hun huwelijk.

Bekijk de volledige aflevering op Videoland

Kim Maurer op de Grote Markt


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief