Afbeelding
Foto: Shutterstock

Voortaan ook subsidie als je zelf je huis verduurzaamt

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - Inwoners van Etten-Leur die hun huis willen verduurzamen kunnen voortaan ook subsidie krijgen voor maatregelen die ze zelf aanbrengen. Door een nieuwe maatregel vanuit het Rijk wijzigt ook de gemeente Etten-Leur de regels rondom verduurzaming van woningen. 

Woningeigenaren waarvan de woning energielabel D, E, F, of G heeft komen in aanmerking voor de subsidie. “We willen niet met twee verschillende maatregelen door elkaar werken,” vertelt wethouder Jean-Pierre Schouw. “Natuurlijk blijven er wel voorwaarden van toepassing op de verduurzaming, maar we hopen zo meer mensen te kunnen helpen.”

Als je een energiescan hebt gedaan, ook deze kun je terugkrijgen van de gemeente, dan kun je daarna verdere maatregelen nemen om je huis te verduurzamen. De gemeente Etten-Leur heeft een subsidieregeling voor slecht geïsoleerde woningen, hierbij wordt 70% van de kosten vergoed tot en maximum van €1.800,-, Naast deze subsidieregeling blijft ook de bestaande regeling bestaan waarbij je eenmalig 500 euro kunt aanvragen bij één isolatiemaatregel. 

Wil jij je huis verduurzamen? Kijk dan op: https://www.etten-leur.nl/product/subsidieregeling-verduurzamen-voor-woningeigenaren/



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief