BoekStartcoach Francisca in het consultatiebureau. FOTO BIBLIOTHEEK OOSTERSCHELDE
BoekStartcoach Francisca in het consultatiebureau. FOTO BIBLIOTHEEK OOSTERSCHELDE Foto: Bibliotheek Oosterschelde

Consultatiebureau ruimt hoekje in voor leescoach

Sport en vereniging

BORSELE - Voorlezen aan jonge kinderen, iedereen kan het! Sinds januari 2019 werken Bibliotheek Oosterschelde en de Borselse consultatiebureaus nauwer samen. Er is een pilot gestart met een looptijd van een jaar, waarbij BoekStartcoach Francisca Meedendorp regelmatig aanwezig is in de vestigingen van het consultatiebureau in Heinkenszand, ’s-Gravenpolder en Ovezande.

Zij gaat daar op een laagdrempelige manier het gesprek aan met ouders over het belang van voorlezen in relatie tot taalontwikkeling. Daarbij maakt ze gebruik van boekjes en voorziet ouders van praktische voorleestips.

Babybieb

Buitenom schoolvakanties is Francisca daarnaast elke eerste dinsdagochtend in de Bibliotheek in ’s-Gravenpolder en elke laatste dinsdagochtend in de Bibliotheek in Heinkenszand tussen 9.30 uur en 11.00 uur aanwezig om ouders van jonge kinderen wegwijs te maken in de Bibliotheek. Bij de start van deze “babybieb” is er om 9.30 een leuke voorleesactiviteit voor baby’s / jonge dreumesen van 0 tot ongeveer 1,5 jaar. Broertjes en zusjes zijn ook welkom. Aanmelden hiervoor is niet nodig. Meer informatie staat op de site: www.bibliotheekoosterschelde.nl/babybieb.

De gemeente Borsele heeft een subsidie beschikbaar gesteld; eind 2019 zal de pilot worden geëvalueerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief