De laatste dagprijswinnaar, Hennie Oomen.
De laatste dagprijswinnaar, Hennie Oomen.

Laatste viswedstrijd vanzaterdagochtendcompetitie

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Na dinsdag de laatste wedstrijd van de dinsdagmiddagcompetitie te hebben gevist is zaterdag 5 september ook een einde gekomen aan de zaterdagochtendcompetitie. De weersomstandigheden waren prima evenals de vangsten die meer dan behoorlijk waren. Elf deelnemers vingen gezamenlijk 145 vissen wat neerkomt op gemiddeld ruim dertien vissen per persoon. Bovendien was een kwart van de gevangen vissen boven de maat.


Glorieus winnaar van deze competitie werd Louis Melisse die het minimaal behaalbare (straf)punten scoorde namelijk drie. In de praktijk betekent dit dat Louis driemaal een eerste plaats scoorde en de vierde wedstrijd waarin hij tweede werd, mag laten vallen. Gedurende de gehele competitie ving Louis 36 vissen die een waarde vertegenwoordigden van 739 punten.

Plaatsen
Op de tweede plaats eindigde onze wedstrijdleider Ad Voermans die, na een sterke start tijdens de eerste twee wedstrijden toen er nog veel brasem werd gevangen, uiteindelijk twee (straf)punten meer behaalde dan Louis.
Ad behaalde met zijn vele brasems wel veruit het hoogste aantal punten van alle deelnemers “1280”. In totaal belandde er tijdens de gehele competitie veertig vissen in zijn net.
Op de derde plaats eindigde Henk Kokke die met twee eerste plaatsen een sterk slot van de competitie kende. Jammer voor Henk dat hij de eerste wedstrijd verstek moest laten gaan anders had hij zich wellicht kunnen mengen in de strijd om de bovenste twee plaatsen. Nu eindigde hij mede door een vierde plaats tijdens de tweede wedstrijd op zes (straf)punten.
Henk ving in drie wedstrijden 27 vissen met een waarde van 421 punten. Ook haakte hij tijdens de derde wedstrijd de grootste vis die deze competitie is gevangen, een brasem van 58 cm. (106 punten).
Rene Verhoef ving de meeste vissen, 54 stuks tijdens vier wedstrijden.

Dagprijs
De laatste dagprijs is gewonnen door Hennie Oomen die met twintig vissen en 219 punten tweede werd in vak B. Hennie dankt de dagprijs aan een brasem van 39 cm. (68 pnt.) die hij op het droge bracht. Winnaar in vak B werd Louis Melisse die dankzij 18 vissen 254 punten bemachtigde. Met 25 vissen en 212 punten maakte Rene Verhoef het podium in vak B. compleet.
In vak A. ging de palmares naar Henk kokke die zestien vissen haakte en daarmee 219 punten vergaarde. Johan Horstmans had aan acht vissen voldoende om met 126 punten beslag te leggen op plaats twee in zijn vak, juist voor Ad Voermans die met twaalf vissen en 124 punten beslag legde op plaats drie.


Inschrijven wedstrijd
Zaterdag 19 september, Koningsvissen. Vissen van 8:30 tot 11:00 uur in de Leurse haven.
Dinsdag 22 september, 1e Leliewedstrijd. Vissen van 12:30 tot 15:00 uur in de Leurse haven.
Voor beide wedstrijden geldt: inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal, café zaal Roeloffs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief