Deuren van Tune staan voor iedereen open

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - Meer Moerdijk heeft met een feestelijke opening het jongerencentrum aan de Kristallaan in Zevenbergen nieuw leven ingeblazen. Tune In is Tune geworden en daar waar Tune In zich specifiek op jongeren richtte, staan de deuren bij Tune open voor een veel bredere doelgroep.

Het woord jongerencentrum dekt dan ook niet meer volledig de lading, zo vertelt Corné Tolenaars, jongerenwerker bij Meer Moerdijk. "Tune is een multifunctioneel centrum voor jong en oud." Tolenaars is één van de tien medewerkers van Meer Moerdijk, die samen verantwoordelijk zijn voor het functioneren van Tune. Een team dat naast jongerenwerkers bestaat uit buurtsportcoaches, cultuurmakelaars en een medewerker communicatie in de persoon van Kittie Verdaas-Dekker.

Uitstraling
Het centrum kreeg een forse opknapbeurt. Wethouder Eef Schoneveld vertelde bij de officiële opening, dat toen hij enige tijd geleden met het college van burgemeester en wethouders een bezoek bracht aan het voormalig jongerencentrum, hij en zijn collega's het een bedompt hok vonden met vreemde luchtjes. Hij was dan ook aangenaam verrast hoe fris de ruimte geworden is. De uitstraling is nu stoer en een tikje industrieel; met flexwerkplekken, een poolbiljart, tafelvoetbal, een dj-booth en een gezellige plek om te gamen.

Motto
Het team van Meer Moerdijk werkt vanuit Tune, maar is ook veel aanwezig in de kernen. Er is daarvoor een verdeling gemaakt tussen het oostelijk en westelijk gedeelte van de gemeente Moerdijk. Het motto van Meer Moerdijk is 'Samen sterk voor iedereen' en dat willen zij op deze manier uitdragen. Door aanwezig en zichtbaar te zijn voor jong en oud. Kittie Verdaas zegt daarover: "We willen mensen weer actief mee laten draaien aan en in de maatschappij en wij bieden daarvoor heel veel activiteiten aan op het gebied van sport en cultuur."

Diversiteit
Voorbeelden hiervan zijn diverse naschoolse activiteiten, een sportief uurtje buiten voor chronisch zieken en hun mantelzorgers, een heel divers beweegaanbod gericht op 55+-ers, het behalen van een oppasdiploma voor 12 tot en met 17-jarigen en vanaf 1 maart komt er zelfs een dansaanbod voor gehandicapten. "Heel veel diversiteit, precies zoals we het bij Meer Moerdijk voor ogen hebben. Minder versplintering met een duidelijk specifiek aanbod." Verdaas meldt ook dat scholen en verenigingen altijd activiteiten die plaatsvinden binnen de gemeente Moerdijk aan kunnen melden bij Meer Moerdijk (www.meermoerdijk.nl).

Jeugd
De opening werd druk bezocht door de vele genodigden, die allemaal de mening van wethouder Schoneveld deelden. "Wat is het mooi geworden", was een veel gehoorde uitspraak. Er werden diverse activiteiten aangeboden als cupcakes versieren, een potje poolen, een Fifa-toernooi op de PlayStation en zelfs een inleiding in de portretfotografie was mogelijk. De jeugd liet het nog wat afweten, maar Tolenaars en Verdaas hebben er alle vertrouwen in dat zij snel de weg weten te vinden naar Tune.

Veilig
Voor de jongeren in de gemeente Moerdijk moet Tune een plek zijn waar zij zich veilig voelen en waar echte meidendingen afgewisseld worden met stoere jongensactiviteiten. Om de nog wat kale muren op te fleuren, werd iedereen tijdens de opening gevraagd om hun handen te deppen in een verfbadje en een handafdruk achter te laten op twee grote canvassen. Het was meteen de officiële openingshandeling van wethouder Schoneveld, want hij mocht als eerste iedereen voorgaan. De handen staan voor samenwerken en verbinden. FOTO MIRYAM VAN DER STEE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief