Afbeelding
Foto: Provincie Zeeland

Geld ligt klaar voor maatschappelijke initiatieven die willen professionaliseren

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Sociale initiatieven kunnen van 6 tot en met 13 mei een bijdrage voor ‘Versterk je buurt’ aanvragen in het kader van MAEX Impuls Zeeland.

Het is bedoeld voor plannen voor sterke buurten, dorpen en gemeenten en initiatieven waardoor mensen elkaar (beter) leren kennen, elkaar ontmoeten, inwoners zich kunnen ontwikkelen en actief mee kunnen doen in hun omgeving.

MAEX Impuls is een fonds voor initiatieven die hun organisatiekracht willen versterken. Het is een onderdeel dat normaal moeilijk is te financieren.

Hulp

Het kan gaan om zaken als het laten vernieuwen van de website, financieel advies, hulp bij het ontwikkelen en schrijven van een meerjarenplan en het opzetten van een administratie. “Er zijn in Zeeland mooie initiatieven om de leefbaarheid van wijken en buurten te verbeteren”, zegt gedeputeerde Harry van der Maas. “Dat is heel positief. Oog hebben voor elkaar, op welke manier dan ook, is in deze tijd erg belangrijk. Daarom wil ik iedereen stimuleren om nieuwe initiatieven te ontwikkelen of bestaande initiatieven verder op gang te helpen.”

Deze ronde is de eerste van drie impulsen dit jaar. Een aanvraag indienen kan via www.maex.nl


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief