De kampioensschaal werd na afloop van de wedstrijd officieel uitgereikt door John Mannie, het oudste lid van RBC (91), en Adrie Roks, oud speler van RBC's kampioensteam uit 1957. Foto: Paul Kuipers

RBC verslaat SV TOP met zevenklapper

Algemeen

ROOSENDAAL - RBC, dat vorige week zondag kampioen werd in Den Bosch, wist in het thuisduel als kersverse titelhouder voor ruim 1.000 toeschouwers met 7-0 te winnen van SV TOP. In de heenwedstrijd ging het ook al makkelijk, maar deze middag leek de tien haalbaar. Dat gebeurde uiteindelijk niet, al waren de kansen er wel.

Bij RBC waren enkele wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van vorige week. Zé Lucas begon in de punt en Roy de Weert stond weer onder lat. Jordi Ewanena keerde weer terug in het elftal. Vincent van Hoof was absent vanwege een voetblessure.

5-0 ruststand

De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel liet de teugels niet vieren na het behaalde kampioenschap. Tweeling Sander en Jens Wirix lieten na afloop van vorige week voor de camera al optekenen dat RBC ook ongeslagen de competitie wilde eindigen. Dat werd in de eerste helft meteen kracht bijgezet, want tijdens de rust was het al 5-0. Zé Lucas tikte een voorzet van Jelte Pal binnen na enkele minuten spelen. Daarna was het topscorer Jens Wirix die met de punt van de schoen voor 2-0 wist te zorgen na opnieuw een assist van Pal. De rechtsbuiten van RBC was na de 2-0 zelf aan de beurt op aangeven van Zé Lucas, 3-0. Moustafa Mohammad bracht de stand naar 4-0 en de 5-0 was een parel toen Ewanena de aanval zelf opzette, Jens Wirix als draaideur gebruikte en alleen voor de keeper kwam. De linksback schoot in de verre hoek raak.

Doelman De Weert voorkomt eretreffer

In de tweede helft leek RBC richting de tien te gaan toen al snel Jens Wirix raak schoot. Niet veel later zorgde Ventura Tiago met een snoeiharde kopbal de stand naar 7-0 bracht. Na het inbrengen van de wissels kreeg RBC nog kansen via Bierkens (kopbal van de lijn) en Tarfit die zijn schot tegen een tegenstander zag gaan. In de slotfase leek SV TOP nog een eretreffer te maken, maar twee maal stond De Weert in de weg.

Na afloop werden de kampioenen nog eenmaal gehuldigd, nu in het eigen Atik Stadion. En na afloop was er feest in de businessclub van het stadion. RBC komt uiteraard komend weekend weer in actie als het de reis vervolgd richting Tilburg. SC ’t Zand is dan de tegenstander. Deze wedstrijd wordt zaterdagavond afgewerkt.