Afbeelding
Foto: Facebook

Omwonenden ontvangen brief over komst nieuw AZC bij Heerle

Door: Wies van Erp Algemeen

HEERLE - Directe omwonenden hebben een brief ontvangen van de gemeente Roosendaal waarin zij aankondigen dat er binnenkort een nieuw asielzoekerscentrum wordt gebouwd. De locatie zal langs de snelweg A58 bij Heerle zijn, zoals te lezen staat in de brief die op sociale media wordt gedeeld.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft plannen om de opvang te realiseren aan de Bergsebaan, nabij verzorgingsplaats Wouwse Tol Noord. Burgemeester Han van Midden en wethouder René van Ginderen informeren dinsdagmiddag de pers over deze plannen. Dinsdagavond is er een bijeenkomst voor de directe omwonenden en bedrijven.

Informatiebijeenkomst

Voor alle inwoners van Heerle is er donderdagavond aanstaande een bijeenkomst. De gemeente Roosendaal organiseert deze avond samen met het COA in dorpshuis De Schalm. De informatiebijeenkomst start om 19.30u. 

Vorig jaar zou er al een opvang in de gemeente moeten zijn geweest; echter bood de gemeente tijdelijke crisisopvang aan vijftig asielzoekers. De komst van de opvanglocatie in Heerle moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad en staat volgende maand op de agenda.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief