Eline en Tjen zijn lid van de Trekkertrekcommissie.
Eline en Tjen zijn lid van de Trekkertrekcommissie. Foto: Corine Roks

Feestweekend KPJ Rucphen-Schijf: ‘Je bent er zeker een half jaar mee bezig’

Door: Corine Roks Algemeen

RUCPHEN - Na vijf jaar in de pauzestand pakte KPJ Rucphen-Schijf het voorbije weekeinde uit met Trekkertrek aan De Brand in Rucphen. En hiermee opende zij het trekkertrekseizoen in de regio. Twee leden van de Trekkertrekcommissie zijn Eline van Kalmthout (21) uit Rucphen en Tjen Rokx (19) uit Sprundel. De commissie bestaat uit elf personen inclusief bestuur.

Eline en Tjen over de organisatie: “We zorgen ervoor dat alles goed geregeld is, soepel verloopt en helpen mee waar nodig. We hebben samen met onze leden een groepsapp. Hierin plaatsen we een oproep om de taken te verdelen. Niet alleen de leden helpen mee om het feestweekend tot een succes te maken, ook de ouders geven vaak gehoor aan onze oproep. Zo hebben we onder andere mensen nodig voor achter de bar, bij de verkoop van de munten en de entree. Voor het wedstrijdgedeelte vrijwilligers bij de jurywagen, voor het vlaggen en bij de weegbrug.”

“Je bent zeker een half jaar bezig om zo’n feestweekend te organiseren. Naast vrijwilligers zijn ook sponsoren onmisbaar. We hebben er in dat half jaar 71 bereid gevonden om dit feest financieel en/of in natura te ondersteunen. Denk bij materiële sponsoring aan zaken als tractoren die de baan schoonmaken, keetjes, bouwhekken en rijplaten.” Eline en Tjen: “Voor de verkeersregelaars hebben we een professionele partij in de arm genomen conform het stramien van het feestweekend van vijf jaar terug. Het nieuwe bestuur heeft overigens wat regels aangescherpt. Zo mogen bestuursleden tot hun dertigste hun functie bekleden, daarna moeten zij plaatsmaken voor de jongere generatie.” De commissieleden over de feesttent “Die hebben we een week ervoor al opgezet. Zaterdag was het heel druk en hebben we tot in de late uurtjes gewerkt en gefeest. Zondag waren we weer vroeg present want de eerste tractoren waren er al om half tien.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief