Afbeelding
Foto: Henk Voermans

Weerbericht Koningsdag: ‘Aangenaam met zo’n 17 graden, maar wel kans op een bui’

Door: Nico Koevoets Algemeen

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 26 april en de komende dagen.

Een lagedrukgebied ligt bij de westkust van Denemarken. Het zorgt voor de aanvoer van vochtige en onstabiele lucht. De kans op een regenbui blijft vrijdag bestaan. Ook Koningsavond, op Koningsdag en de dagen erna blijven fronten en buienlijnen in onze omgeving aanwezig. Dat betekent elke dag wel kans op een lokale regen- of onweersbui. Positief is dat het zachter wordt en dat de droge perioden langer worden.

Vrijdag 26 april 2024
Het is in de ochtend wisselend bewolkt, maar droog. Vanmiddag neemt vanuit het zuidwesten de kans op een lokale bui toe. De wind waait zwak uit het zuidwesten, gemiddeld met 2 Beaufort. Het is met 13 tot 14 graden al een stukje zachter dan voorgaande dagen. Koningsavond weinig verandering, wisselend bewolkt met kans op een lokale bui.

Zaterdag 27 april 2024
De Koningsdag zelf ziet er niet al te slecht uit. Grote delen van de dag zijn droog, maar vooral in de middag en avond is er kans op een lokale bui. De zon zal geregeld te zien zijn, maar uitbundig zonnig weer wordt niet verwacht. De zuidoostenwind is gemiddeld matig met 3 Beaufort. Het wordt nog een stapje zachter met kwikstanden tot 16, lokaal 17 graden.

Zondag 28 april 2024
Wisselend bewolkt met in de loop van de dag kans op een lokale regen- of onweersbui. Er staat een matige zuiden- tot zuidwestenwind van 3 of 4 Beaufort. Maxima rond 17 graden.

Maandag 29 april 2024
Opnieuw een stuk zachter tot 18 graden. De zuidenwind is zwak, gemiddeld 2 /beaufort. In de loop van de dag kans op een lokale regen- of onweersbui.

Zo was het weer donderdag 25 april 2024
Maximumtemperatuur: 11,1 graden
Minimumtemperatuur: 3,4 graden
Neerslag: 3,8 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 26 april 2024 om 10:47 uur