Afbeelding
Foto: Gea Vriens

Van wasboer naar wijnboer: Wijnhandel Brabant levert wijnen en promotiepakketten

Door: Remko Vermunt Algemeen

HALSTEREN - Bart Hoogmoed is eigenaar van Wijnhandel Brabant. De wijnhandel is sinds twee jaar gevestigd op het bedrijventerrein ‘Oude Molen’  in Halsteren aan de Koningsspil 1F. Het bedrijf bestaat inmiddels vier jaar en levert voornamelijk Spaanse wijnen van onder andere de wijngaarden van Bodega Iniesta en Dehesa El Carrascal.

Na dertig jaar eigenaar geweest te zijn van een wasserij heeft Bart Hoogmoed deze verkocht toen hij 58 jaar was. Na een paar jaar begon het ondernemen toch weer te kriebelen en is hij op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Die heeft hij gevonden in Wijnhandel Brabant en in zijn eigen wijnhuis ‘Vinos Bartos’ in Torrevieja in Spanje. Bart vertelt: “Hoewel ik inmiddels 73 jaar ben, is stilzitten niets voor mij”. 

Het bedrijft telt drie personeelsleden, Bart onderhoudt de contacten met de klanten en de leveranciers en is regelmatig in Spanje te vinden. De dames, waaronder zzp-er Jolanda Verheugt, zorgen dat op kantoor alles goed verloopt en dragen zorg voor de boekhouding en het maken van bijvoorbeeld de offertes. De wijnhandel levert wijnen en pakketten aan zowel de groothandel als restaurants maar ook als particulier kun je bij hen terecht.  Ook zijn ze regelmatig aanwezig bij grote evenementen met een wijnproeverij. Zo zijn ze binnenkort in België aanwezig bij een concert van Frans Bauer waar de wijn van Wijnhandel Brabant wordt geschonken. 

Wijnhandel Brabant is sterk in Spaanse wijnen van het wijnhuis en de wijngaarden van de familie Iniesta die wordt gerund door vader en zoon Iniesta, inderdaad de bekende voetballer van onder andere Barcelona. Daarnaast verkopen ze sinds een aantal maanden ook de wijnen van Dehesa El Carrascal en Bodega La Cepa de Pelayo, eveneens Spaanse wijnen. Speciaal voor Wijnhandel Brabant gaat Dehesa el Carrascal een lijn wijnen produceren met een schroefdop wat voor Spaanse begrippen uniek is.

Pakketten

Behalve voor een mooie fles wijn kunt u bij Wijnhandel Brabant ook terecht voor een promotie- of Kerstpakket. Deze pakketten worden zorgvuldig samengesteld naar de wensen van de klant en zijn leverbaar in verschillende prijsklassen. “Onlangs hebben we pakketten gemaakt voor een instelling met ouderen waar we een aantal streekproducten in hebben verwerkt”, vertelt Jolanda. Ook komt het voor dat de klant een budget in gedachten heeft waar de wijnhandel dan verschillende pakketten voor samenstelt waaruit de klant een keuze kan maken. Deze pakketten maken ze voor verschillende grote bedrijven maar bijvoorbeeld ook voor instellingen. Uiteraard worden de meeste pakketten voorzien van één of meer flessen heerlijke Spaanse wijn of Spumante.

Toekomst

De toekomst zien ze met vertrouwen tegemoet want het bedrijf groeit nog steeds. Er wordt achter de schermen gewerkt om een samenwerking met een Belgische wijnhandelaar op de rit te zetten. Naast de Spaanse wijnen gaat Wijnhandel Brabant dan ook Italiaanse en Franse wijnen verkopen. “Ik heb het goed naar mijn zin en vind het fijn om nog lekker bezig te zijn”, aldus Bart. Dus als u op zoek bent naar een goede fles wijn of een mooi geschenk pakket dan bent u bij Wijnhandel Brabant aan het goede adres.

Wijnhandel Brabant
Koningsspil 1f, 4661 TW
Halsteren
www.wijnhandelbrabant.nl
bart@wijnhandelbrabant.nl
Tel: +31 6 53113348 (Bart Hoogmoed)

Quote: ‘De pakketten worden zorgvuldig samengesteld naar de wens van de klant’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief