Afbeelding
Foto: Christian Traets

Sein ‘brand meester’ voor fikse brand Lievevrouwestraat: Nog wel enkele uren nablussen

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De brandweer heeft het sein ‘brand meester’ gegeven voor de brand aan de Lievevrouwestraat in BergenopZoom. De brandweer is nog wel enkele uren bezig met nablussen.

Woensdagochtend, net iets voor 12.00 uur, brak er in de Lievevrouwestraat een forse brand uit in een historisch pand. Het bleek al snel om een woning te gaan en omdat er mogelijk nog iemand binnen zou zijn, schaalde de brandweer op naar een ‘grote brand’. De bewoners en de omwonenden werden snel geevacueerd, waarna de brandweer begon met blussen.

Tekst loopt door onder foto


Omdat de brandhaard aan de achterzijde van het pand was, was het blussen van de brand lastig. De brandweer probeerde uitbreiding naar naastgelegen panden te voorkomen. Vanwege de bluswerkzaamheden en de forse rookontwikkeling is de omgeving van de brand afgezet. Er werd onder andere een NL-Alert gestuurd waarin omwonenden werden opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden.

Mede om die reden sloten onder andere het Markiezenhof én de bibliotheek voor vandaag de deuren. Zij konden door de rookontwikkeling de deuren niet geopend houden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief