Afbeelding
Foto: Politie

34 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen in Bergen op Zoom tijdens transport controle

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen week was er een grote actie in de transportsector. De politie nam in Bergen op Zoom 34 kilo illegaal vuurwerk in beslag tijdens verkeerscontrole.

Op dinsdag 22 november is er 250.000 euro aan gestolen goederen getraceerd dankzij de samenwerking van de politie, het OM, de douane, de belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en de gemeenten. Ze werkten samen om de criminaliteit in de transportsector tegen te gaan en te bestrijden. De actie is onderdeel van het programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC). 

Resultaten van preventie en controle
De TFOC aanpak faciliteert een samenwerking tussen verschillende overheidsdiensten en de sector. Daarbij werd er afgelopen week opnieuw ingezet op preventie en controle. In Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal, Terneuzen, Hulst en Sluis werden 12 transportbedrijven integraal gecontroleerd en 22 bedrijven preventief bezocht.

In Roosendaal en Terneuzen werden rondom de grens verkeerscontroles gedaan. In totaal werden 140 vrachtwagens en 75 personen auto’s en busjes gecontroleerd. In Bergen op Zoom werd hierbij 34 kilogram illegaal vuurwerk in beslag genomen. In Roosendaal werden twee spookvoertuigen in beslag genomen en een gestolen oplegger getraceerd. Dit zijn voertuigen die niet geregistreerd staan op naam van een persoon of een bedrijf. De KMar trof tijdens de controles een vreemdeling aan die 13 jaar illegaal in België verbleef.

Douaniers en agenten gingen met tientallen chauffeurs en ondernemers in gesprek over de criminele inmenging en de risico’s die dat met zich meebrengt. Tussen Terneuzen en Gent voerden we op het water met 11 schippers hetzelfde gesprek met als doel dat de branche leert signalen van criminaliteit te herkennen en te melden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief