Afbeelding
Foto: Sanne Brusselaars

Dagcentrum De Pompon klaar voor het voorjaar dankzij NLdoet vrijwilligers

Door: Sophie Den Boer Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In Bergen op Zoom stonden er vorige week vrijdag en zaterdag zeventien klussen op de planning. Niet alle klussen waren vol bezet maar bij dagcentrum De Pompon waren ze positief verrast door de hoge opkomst. “Dit hadden we van te voren niet verwacht”

Medewerker van De Pompon Anja is blij verrast met de opkomst. “Het is super dat we deze activiteiten vandaag met de leerlingen kunnen doen. Dat vinden niet alleen wij, maar ook de cliënten hartstikke leuk.” Eén van de activiteiten die op vrijdag 10 maart plaatsvond was het maken van verschillende Paas-vormige elementen van klei om in de Paastakken te kunnen hangen. Daarbij konden natuurlijk de paashazen, paaseieren en de mandjes voor de eieren niet ontbreken. 

De paastakken stonden al klaar om versierd te worden en werknemer Anja hielp enthousiast de cliënten met het beschilderen van de Paas elementen; “Ze kunnen hier zó blij van worden!” Jaarlijks vinden deze activiteiten plaats voor de cliënten, maar normaal zit het weer hen wat beter mee dan dit jaar; “Met een beetje miezerregen kunnen we best naar buiten of onder het afdakje terecht, maar dat is nu echt niet fijn. Daarom doen we vandaag de activiteiten gewoon lekker binnen.” De slingers en versieringen zorgden voor een vrolijke sfeer, die er zeker bij cliënten goed in zat. “De lokalen zijn klaar voor het voorjaar, de cadeaus voor moeder- en vaderdag zijn gemaakt, cliënten kregen een wellness-ochtendje en de paastakken staan er klaar voor. Super!” Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief