Afbeelding
Foto: Jurgen van Kwisthout

Gageldonk-West viert succesvol feest op Zilverschoonplein met buurtbewoners

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Voetballen met jongerenwerkers, springen op het springkussen, zoeken naar je eigen tekening op straat of genieten van koffie. Het feest op het Zilverschoonplein op 24 mei was een groot succes! 

Deze activiteit werd georganiseerd door Stadlander en WijZijn op Straat. Het Zilverschoonplein is een van de plekken in de wijk Gageldonk-West waar altijd veel kinderen spelen. Sinds 2020 telt deze buurt 32 nieuwbouwwoningen, met veelal nieuwe bewoners voor de wijk. Vanwege corona is het helaas nooit tot een opleverfeest gekomen. De betrokkenheid van de oude en nieuwe bewoners is hier erg groot. Extra reden om een leuke middag te verzorgen. Tijdens de middag werden ook een reeks kleurrijke tegels onthuld. Op de tegels staan tekeningen die gemaakt zijn door leerlingen van de basisscholen El Feth, Auris Montaal en kinderen uit de wijk. De tegels zijn gelegd op het voetpad langs de nieuwbouwwoningen aan het Zilverschoonplein, Populierlaan, IJfstraat en Ganzerikstraat. 

Voor kinderen waren er verder nog veel leuke sport- en spelactiviteiten samen met WijZijn op Straat. Voor oudere bewoners was er een koffiemoment. Doel was om bewoners uit de wijk samen te brengen, met elkaar, maar ook met professionals die in de wijk aan het werk zijn. Daar werd goedgebruik van gemaakt. Een hele geslaagde middag dus!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief