Bewoners druk aan het werk.
Bewoners druk aan het werk. Foto: Caroline Raaijmakers

Bewoners Kriekebos adopteren plantsoen gemeente

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De bewoners van het Kriekebos hebben het plantsoen op de hoek van deze straat met het Turfland geadopteerd. Dat is gebeurd in nauwe samenwerking met de gemeente. Het verwaarloosde perk was al langer een doorn in het oog van de bewoners Jeanine Rooms en Caroline Raaijmakers. Zij namen het initiatief om daar wat aan te doen.

De gemeente bleek gevoelig voor het plan, dat het tweetal daar op tafel legde. Dat plan bestond uit het verwijderen van de vorige beplanting en het vuil dat daar de afgelopen jaren was gedeponeerd door burgers. In samenspraak kwam vervolgens een nieuw beplantingsplan tot stand en de gemeente leverde daarvoor de nodige planten.

Aan de hand van het plan heeft een groot aantal bewoners vorige week eerst het hele terrein schoon gemaakt en het plantsoen gezamenlijk van de nieuwe planten voorzien. Dat was een hele klus, want er moesten maar liefst 1100 plantjes de grond in. De droge omstandigheden maakten het ook nog noodzakelijk dat elk plantje eerst in water gedompeld werd.

Het resultaat mag er zijn. De bewoners die deelnemen aan dit adoptieproject kregen veel enthousiaste reacties van voorbijgangers en er kwamen van andere bewoners spontaan aanmeldingen om mee te doen.

Het werk blijft immers niet beperkt tot de aanplant van de vele nieuwe plantjes, de groenvoorziening wordt ook onderhouden door de buurtbewoners. Daarvoor is intussen een schema opgesteld, zodat iedere deelnemer weet wanneer hij/zij aan de beurt is om schoffelwerkzaamheden en andere karweitjes uit te voeren.De kinderen in de buurt is gevraagd om vogelkastjes te maken en te beschilderen, die later ook nog een plekje krijgen in het vernieuwde plantsoen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief