De Tholensebrug (N286) gaat meerdere avonden en nachten dicht voor reparaties.
De Tholensebrug (N286) gaat meerdere avonden en nachten dicht voor reparaties. Foto: Gemeente Tholen

Thoolsebrug meerdere keren dicht voor spoedreparaties, hinder voor verkeer

Door: Olaf Knook Algemeen

HALSTEREN/THOLEN - Rijkswaterstaat voert van 18 tot en met 22 maart spoedreparaties uit aan de voegovergangen van de Tholensebrug (N286). Tijdens deze periode is de brug van 21.00 uur ‘s avonds tot 05.00 uur ‘s ochtends in beide richtingen dicht voor het verkeer. De extra reistijd bedraagt ongeveer een halfuur. De parallelbaan blijft wel open voor fietsers, landbouwvoertuigen, openbaar vervoer en hulpdiensten.

Afgelopen december werd de maximumsnelheid op de Tholensebrug verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur vanwege versleten voegovergangen. Uit een controle van Rijkswaterstaat bleek dat enkele voegovergangen dringend reparaties nodig hebben om de brug veilig te houden tot ze vervangen worden.

Maximumsnelheid blijft van kracht

Daarom gaat de brug voor vijf dagen in de avonden en nachten dicht voor werkzaamheden. Dit is van maandag 18 tot en met vrijdag 22 maart. De brug is elke dag dicht van 21.00 uur ‘s avonds tot 05.00 uur de volgende ochtend. De voegovergangen worden niet vervangen, maar krijgen onderhoud.

De vernieuwing van het asfalt op het brugdek en de geleiderail wordt op een later moment aangepakt. Tot die tijd blijft de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur van kracht. Ook na de spoedreparaties van de voegovergangen. Eventuele verdere onderhoudswerkzaamheden zullen waar nodig uitgevoerd worden tot aan de vervanging of renovatie, meldt Rijkswaterstaat.

Omleiding

Autoverkeer wordt omgeleid via de Oesterdam. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven. De extra reistijd bedraagt zo’n dertig minuten. Het openbaar vervoer, hulpdiensten, (brom)fietsers en landbouwvoertuigen kunnen de parallelbaan blijven gebruiken. Scheepvaartverkeer op het Schelde-Rijnkanaal heeft geen hinder van de werkzaamheden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief