Afbeelding
Foto: Dick Vermaas

Even terugblikken: Young BOV eerde de magie van musicals vol energie en passie

Door: Redacteur Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In een betoverende voorstelling veroverden 24 tieners van Young BOV de harten van het publiek met twee uitvoeringen van ‘Viva Los Musicales’. Met een harmonieuze mix van muziek, dans en theater brachten zij een eerbetoon aan de magie van musicals, wat resulteerde in een uitvoering met zowel bekende als minder bekende nummers.

Met 24 getalenteerde jongeren tussen de 11 en 18 jaar oud en een creatieve regie, werden de toeschouwers meegenomen op een reis door iconische scènes en melodieën uit de wereld van musicals. Van opgewekte en levendige nummers tot ontroerende ballades bood ‘Viva Los Musicales’ een veelzijdige en meeslepende ervaring voor alle aanwezigen.

Van pilot naar eigen verhaal

Het begon allemaal met een pilot: na het succes van ‘The Addams Family’ vorig jaar, was het tijd om een jeugdmusical te creëren die zich afspeelde in het decor van ‘Evita’. "Er is geen jeugdmusical van Evita zoals The Addams Family," legt Rick van Geel uit, "daarom moesten we voor Young BOV een andere benadering vinden, met als voorwaarde dat het decor van Evita gebruikt kon worden."

Daarom schreef Marcel van As, artistiek leider en regisseur van YoungBOV, zelf een verhaal en script op maat voor de jonge spelers. "Omdat we nu de volledige controle hadden, kon Marcel dit perfect aanpassen aan de jonge spelers van Young BOV," voegt Van Geel toe. Samen met muzikaal leider Monique Jimkes, choreografe Jessica van de Kasteele en danscoach en artistiek assistent Lotte van Terheijden vormde Van As het artistieke team. Het resultaat: een vrolijk en feestelijk stuk dat perfect aansloot bij de 70-jarige jubileumviering van de BOV.

Met de groep van jonge talenten vulde ‘Viva Los Musicales’ zijn cast met toegewijde jongeren die klaarstonden om te schitteren op het podium. In een voorstelling van 75 minuten liet de groep regelmatig hun hoge zangniveau horen. Joy van Leeuwen vertolkte haar rol als Señorita Carmen met loepzuivere en krachtige zang, terwijl ook Kenji Hetzsscholdt en Josephine Cloïn hun rollen vol enthousiasme speelden binnen hun van het verhaal. Maar geen van deze jonge castleden mag over het hoofd worden gezien. Met volle energie en meerstemmige zang stonden ze vol enthousiasme op het podium van theater De Maagd. 

Een welverdiende pluim voor Annabelle van den Berg, Cecile Raat, Emi Kamp, Eva Franken, Fay Verbiest, Faylin Rijnberg, Féline van Gent, Finn van As, Floortje van Loenhout, Janneke van Straaten, Joep de Nijs, Josephine Cloïn, Joy van Leeuwen, Kenji Hetzscholdt, Kirsten Dijkhuizen, Lara Bilogrevic, Lizzie Barber, Lucas Straten, Lyano Ijzermans, Mila Schroeyers, Morritz Ham, Quincy Witte, Sade de Groot en Sofie Meerman. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief