Sander van Casand en Ilse Heijmans.
Sander van Casand en Ilse Heijmans. Foto: Ilse Heijmans

Buurtkamer in Fort Zeekant van start

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar de Buurtkamer in de wijk Fort Zeekant in Bergen op Zoom. Sander van Casand, sociaal werker bij WijZijn, en Ilse Heijmans, opbouwwerker, en het sociaal team dragen de verantwoordelijkheid voor deze inloopvoorziening. 

Het doel van de Buurtkamer is inwoners met elkaar in contact brengen voor de onderlinge verbinding. Om deze reden worden diverse activiteiten georganiseerd en zijn ideeën voor een activiteit of bewonersinitiatieven welkom. Eerder was er in de wijk maandelijks een gezamenlijke lunch met inwoners. Deze heeft vanwege omstandigheden een periode stilgelegen. Inmiddels kan de maandelijkse lunch, dankzij een aantal enthousiaste vrijwilligers, weer in de Buurtkamer plaatsvinden. Inwoners zijn erg blij het weer terug te zien.

De Buurtkamer is open op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur. Iedereen is vrijblijvend welkom in de Buurtkamer, zowel jongeren als ouderen, voor bijvoorbeeld een gesprek van mens tot mens, een bakje koffie of thee, een spelletje, maar ook om op je gemak bezig te zijn met lezen of handwerk.

Daarnaast is het mogelijk om samen met vrijwilligers, zelfstandig of met professionals, een programma thema/activiteit te organiseren voor de inwoners van de wijk. De mooiste initiatieven komen vanuit de inwoners zelf, zij weten namelijk wat er leeft in de wijk en wat er nodig is. De Buurtkamer ondersteunt de initiatieven en leveren hun bijdrage om samen met de inwoners te kunnen bouwen aan een stevige fundering voor een bruisende wijk waar iedereen zich thuis mag voelen.

Neem voor meer informatie over de Buurtkamer contact op met: Ilse Heijmans (06-36240051) of Sander van Casand (06-34380305) / sociaalteam3@wijzijn.nl, of kijk op www.wijzijn.nl.

Agenda van de Buurtkamer

Maandag 6 mei: 11.45-13.00u maandelijkse lunch
Dinsdag 7 mei: 13.00-15.00u spelletjesmiddag
Donderdag 16 mei: 11.00-14.00u buurtkoken
Maandag 3 juni: 11.45-13.00u maandelijkse lunch
Donderdag 20 juni: 11.00-14.00u buurtkoken



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief