Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Stock

Hengels uit de kast: Bergen op Zoom organiseert zoetwaterkampioenschappen voor jong en oud

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De zon mag zich nog niet veel laten zien, maar de hengels worden alweer gereed gemaakt voor het jaarlijkse Bergs Kampioenschap zoetwatervissen. Georganiseerd door HSV De Rietvoorn, beloven de competities voor zowel de jeugd als de senioren een spannende en gezellige tijd aan de waterkant.

Jeugdkampioenschap

Voor de jonge enthousiastelingen tot en met 16 jaar biedt het Bergs Jeugd Kampioenschap een uitdagende competitie. Met zes wedstrijden in het vooruitzicht, waarvan de vier beste tellen voor het klassement, krijgen de deelnemers volop kansen om hun visvaardigheden te tonen.

Op de avonden van 2 mei, 16 mei, 23 mei, 30 mei, 13 juni en 20 juni, van 18.45 tot 20.15 uur, strijden de jeugdige vissers in het Anton van Duinkerkenpark. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 18.00 uur. Hoewel het niet verplicht is om alle avonden aanwezig te zijn, is consistentie cruciaal voor diegenen die streven naar de titel van Bergs Kampioen.

Iedereen tot 16 jaar, ongeacht lidmaatschap van een visvereniging of bezit van een Vispas, is van harte welkom om deel te nemen. Deelname is kosteloos, met voldoende begeleiding van HSV De Rietvoorn om de jonge vissers te ondersteunen.

Voor de uitrusting is een vaste stok of werphengel met molen nodig, samen met een grote emmer of leefnet om de vangst te bewaren tot deze gemeten wordt.

Algemeen Kampioenschap

Voor de meer ervaren vissers met een geldige BHK-vergunning en Vispas staat het Algemeen Bergs Kampioenschap op het programma. Op zaterdag 1 juni van 13.00 tot 16.00 uur vindt de wedstrijd plaats aan de Oude Buitenhaven, Noordlandseweg in Bergen op Zoom. De loting begint om 11.30 uur aan de waterkant, met vrije keuze van hengel. Deelnemers zullen in drie vakken strijden op basis van stuks en gewicht, waarbij bij gelijke eindstand het gewicht de doorslag geeft.

Inschrijving vooraf bij Hengelsporthuis Jurgers, met een inschrijfgeld van € 5,00 voor jeugd tot en met 16 jaar en € 10,00 voor senioren.

Na de wedstrijd volgt de prijsuitreiking vanaf 17.00 uur in Café ‘t Hoefke, Sibeliusstraat 55, Bergen op Zoom.

Meer informatie
Voor verdere details over beide kampioenschappen kunnen geïnteresseerden terecht bij Hengelsporthuis Jurgers aan de Parallelweg 109 in Bergen op Zoom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief