Afbeelding
Foto: Politie

Burgemeester sluit twee drugspanden en legt dwangsom op

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Vanwege diverse overtredingen op met name de Opiumwet, heeft burgemeester Margo Mulder in de maand april een tweetal panden gesloten. In beide gevallen is een last onder bestuursdwang opgelegd.

Een van de panden is een woning aan de Pater Damiaanstraat in Lepelstraat. Aan de eigenaar van dat pand is vanwege het aantreffen van drugs een last onder dwangsom opgelegd. De woning werd begin maart van dit jaar door de politie doorzocht. Tijdens dat bezoek werden diverse soorten harddrugs, softdrugs, apparatuur voor de productie van drugs en een vuurwapen in beslaggenomen. Omdat het de eerste keer is dat in de woning drugs worden aangetroffen én omdat het om een woning gaat, heeft de burgemeester (zoals in het Damoclesbeleid is beschreven) de bevoegdheid tot sluiting van het pand voor 3 maanden. Dat betekent dat het pand pas weer op 22 juli 2024 gebruikt mag worden. 

Ook is er een last onder dwangsom opgelegd aan de eigenaar van een horeca-inrichting aan de Herman Leusstraat. Dat gebeurde eind vorig jaar al, maar vanwege een aangetekend bezwaar is de sluiting geëffectueerd op 2 april. Dat betekent dat de horeca-inrichting dicht moet zijn tot 2 oktober van dit jaar. 


Aanleiding was een controle van de politie in oktober vorig jaar. Er werd geconstateerd dat er vanuit het pand drugs werden verhandeld. Daarom is door de burgemeester besloten om over te gaan tot sluiting van het pand voor de duur van een half jaar.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief