Afbeelding
Foto: NICKFRANKEN.COM
ADVERTORIAL

MollerJuvenaat start met vrijeschoolonderwijs

Door: Sanne Brusselaars Advertorial

BERGEN OP ZOOM - Het MollerJuvenaat is in samenwerking met vrijeschool De Zeeridder voornemens om in 2024 een afdeling voor voortgezet vrijeschoolonderwijs te starten. Op maandag 25 september worden geïnteresseerden bijgepraat tijdens een informatieavond op het MollerJuvenaat.

De schoolbesturen OMO (MollerJuvenaat) en Abbo (De Zeeridder) worden bij hun voornemen voor het voortgezet vrijeschoolonderwijs gesteund door de initiatiefgroep, een groep ouders die deze afdeling wensen.

De vrijeschoolafdeling staat open voor leerlingen en ouders/verzorgers vanuit alle achtergronden en gezindten. Dus niet alleen voor leerlingen die nu al op een vrije basisschool zitten. Voor alle leerlingen van de hoogste klassen van het basisonderwijs is dit een kans om onderwijs te volgen naar ‘hoofd, hart en handen’. Onderwijs gericht op de brede ontwikkeling van alle leerlingen, onder het motto: ‘worden wie je bent’.

De afdeling omvat minimaal de eerste twee leerjaren in het voortgezet onderwijs, de klassen 7 en 8. In het vrijeschooljargon wordt dat ook wel de middenbouw genoemd. In de middenbouw krijgen leerlingen de tijd om te ontdekken hoe zij kunnen leren (studievaardigheden, leerstijlen) en op welk niveau zij het best kunnen functioneren. Na het tweede leerjaar vervolgen zij hun weg in het derde leerjaar van een mavo-, havo- of vwo-route, bij voorkeur binnen het MollerJuvenaat waaraan de vrije middenbouw verbonden  is .

Op 25 september informeert het MollerJuvenaat op locatie geïnteresseerde ouders en leerkrachten van groep 7 en 8 uit het basisonderwijs over de onderwijsvisie binnen de vrijeschoolafdeling en over de praktische inrichting van de afdeling: de lessen en de werkwijze in de klassen.

Daarbij zijn docenten en leidinggevenden van het MollerJuvenaat en van scholen voor voortgezet vrijeschoolonderwijs in Brabant en Zeeland aanwezig. Ook leden van de initiatiefgroep, de groep ouders die aan de wieg stond van deze vrijeschoolafdeling, zijn aanwezig.

Locatie MollerJuvenaat, ingang via Le Grandstraat
Inloop 19.00 uur, start 19.30 uur
Vrijblijvend aanmelden: info@mollerjuvenaat.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief