Afbeelding
Foto: Matthijs BV

Terug van weggeweest: Krabbendrop maakt comeback in de Matthijs Snoepwinkel Hoogerheide

Door: José van der Wegen Advertorial

HOOGERHEIDE – Als een kind in de snoepwinkel. Dat is je ervaring als je de nieuwe snoepwinkel van Matthijs aan de Middenweg 8 in Hoogerheide binnenstapt. De bekende drop- en snoepfabrikant Matthijs B.V. uit Hoogerheide zorgt voor extra beleving in de wereld van drop en snoep met de nieuwe winkel.

Volgens de twee vaste krachten in de snoepwinkel, Miranda Nuijes en Robert Mathijssen, is de winkel nog maar net geopend. “Op 15 januari zijn we geopend voor het personeel en sinds 17 januari zijn we ook open voor het publiek.” Matthijs had al veel langer een verkooppunt voor de diverse snoep- en dropproducten van het Matthijs merk. “Al in 1995 konden mensen, toen we nog met de fabriek aan de Middenweg zaten, een zakje snoep kopen aan de receptie. Daarna hebben we een fabriekswinkeltje aan de Voltweg geopend. Met de groei van ons assortiment en het toevoegen van de Veggie artikelen, was hier te weinig ruimte ontstaan. De vraag groeide en er was ook behoefte aan andere openingstijden. Wat ooit in 1995 begon met het verkopen van snoepzakjes aan de receptie is nu uitgerold naar deze snoepwinkel.”

Echte Mannekes

In de Matthijs Snoepwinkel wordt snoep af-fabriek verkocht. “Sinds 2021 voeren wij het merk ‘Echte Mannekes, ontstaan vanuit een van onze bekendste dropjes. Binnen dit merk hebben wij vijf verschillende recepturen met zoete, zure, drop en gecombineerde smaken. Er is zelfs een zesde smaak op komst, namelijk: Nostalgisch Zoethoutdrop! Deze is vanaf februari verkrijgbaar in onze Matthijs Snoepwinkel.” Naast de Echte Mannekes verkoopt Matthijs ook vele andere soorten snoep. Veel van het snoepgoed wat geproduceerd wordt, verkopen wij in de Matthijs Snoepwinkel. Zo verkopen wij de zogeheten Giechels en de Brussels Manneke, beide hardlopers in ons assortiment. Naast drop verkopen wij ook vele andere snoepsoorten, zoals geboortesnoep, 18+ pretsnoep, een Veggie assortiment en geregeld hebben wij verschillende op=op producten tijdelijk in de winkel beschikbaar.”

Krabbendrop keert terug

Een groot deel van het assortiment valt onder de noemer ‘Veggie’. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van dierlijke grondstoffen bij de productie van de snoep. “Het Veggie assortiment is in de winkel bijna net zo groot als de niet Veggie producten, aangezien de laatste jaren de vraag naar Veggie alsmaar is toegenomen. Naast Veggie hebben wij ook vele verzoeken gekregen om de Krabbendrop, een heel populair dropje in Bergen op Zoom en vergelijkbaar met het Brabants Walleke in Woensdrecht, weer op de markt te brengen. “De Krabbendropliep heel goed, maar was op een gegeven moment niet meer verkrijgbaar. Gelukkig kunnen wij mededelen dat wij de Krabbendrop weer gaan produceren in onze fabriek, waardoor vanaf begin februari dit heerlijke dropje weer beschikbaar is in onze Snoepwinkel en op diverse verkooppunten in Bergen op Zoom! Wees er snel bij, want: op = op!”

Beleving in snoep

Robert en Miranda krijgen in de winkel veel vrijheid om de snoep te presenteren. “Wij mogen zelf acties bedenken, zoals ‘Raad hoeveel snoep er in de koker zit en win 5 kg snoep naar keuze’. Daarnaast maken wij ook cadeauverpakkingen, waarbij de klant zelf mag bepalen wat voor snoep er in het cadeau wordt verpakt. Wij zorgen ervoor dat het cadeau in een leuke verpakking mee aan de klant kan worden gegeven.” Voor cadeautjes ben je in de Snoepwinkel dan ook op het juiste adres, want naast snoep is er ook merchandise te verkrijgen: Matthijs barbecueschorten, t-shirts, strandhanddoeken en nog veel meer. Binnenkort komt er een Echte Mannekes speelkaartenset in de verkoop! “Daarnaast willen wij van de Snoepwinkel een echte beleving maken, met in de zomer een leuk zitje buiten en ook binnen in de winkel, eventueel met een blikje drinken erbij. Een snoepwinkel is altijd speciaal, zorgt voor dat nostalgische gevoel. Met de Matthijs Snoepwinkel willen wij een speciale beleving creëren voor jong en oud.”

De Matthijs Snoepwinkel biedt voor ieder wat wils en is vier dagen in de week geopend. 

Op woensdag is de winkel open van 13.00 uur tot 17.00 uur, donderdag van 13.00 uur tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief