Afbeelding
Fotovrouwtje, Alinda Roks

Een nieuwe naam voor een vertrouwd gezicht

Door: Janny Mathijssen Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM - Marius Terol gaat, na elf jaar voor een grote landelijke uitvaartverzekeraar te hebben gewerkt, verder als zelfstandig ondernemer. Samen met zijn partner heeft hij besloten om de stap te wagen. De naam verandert maar de dienstverlening en begeleiding niet.

DOOR GEA VRIENS

Elf jaar heeft Marius Terol, samen met zijn partner Suleika Terol - Schoumacher, als franchisenemer voor een grote landelijke uitvaartverzekeraar gewerkt en vele uitvaarten verzorgd. Na evaluatie van de afgelopen jaren hebben ze het besluit genomen om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. In de loop der jaren hebben ze veel ervaring en kennis opgedaan en willen dat nu, als zelfstandig ondernemer, verder uitbouwen. Marius Terol: "Hoewel de naam verandert blijven wij natuurlijk dezelfde dienstverlening en begeleiding bieden".

Marius Terol
Marius Terol is min of meer het vak in gerold. Hij begon in 1992 met zijn werkzaamheden als chauffeur van de rouwauto. Van het één kwam het ander en hij groeide door naar uitvaartbegeleider. Vervolgens heeft hij enkele jaren bij verschillende uitvaartverzorgers in Bergen op Zoom gewerkt. Nadat hij ging samenwonen met Suleika kwam de wens op tafel om een eigen bedrijf te starten. Omdat ze graag een bedrijf wilden waarbij ze iets konden betekenen voor mensen en omdat de uitvaartbranche Marius in zijn greep had, hebben ze een uitvaartonderneming opgericht. Marius begeleidt de nabestaanden voor, tijdens en na de uitvaart en op de achtergrond zorgt Suleika voor de organisatie en de administratie. "Elk afscheid en elke dag is anders", vertelt Suleika.

Mogelijkheden
De laatste jaren is er veel veranderd in de uitvaartverzorging. Ging men vroeger met bijna elke uitvaart naar de kerk, tegenwoordig vinden de meeste afscheidsdiensten in het crematorium plaats. Maar ook is het mogelijk om een uitvaart op een andere locatie te laten plaatsvinden; denk bijvoorbeeld aan een buitenlocatie of de zogenaamde huiskameruitvaart. Deze laatste is vaak heel intiem en de sfeer is er wat meer ongedwongen. Marius vertelt: "Wij luisteren goed naar het verhaal van de nabestaanden en geven aan de hand daarvan advies en bieden inspiratie om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken. De nabestaanden geven aan wat hun wensen zijn en wij zorgen ervoor dat alles goed verloopt".

Bijzonder
Hoewel het emotioneel soms best zwaar is blijft het ook ontzettend mooi en dankbaar werk om te doen. "Tijdens het begeleiden van een uitvaart bouw je vaak een band op met de nabestaanden waardoor we soms nog langere tijd contact hebben. De waardering voor je werk en het persoonlijke contact geven veel voldoening en maken het werk bijzonder", vertelt Suleika.

Toekomst
Voor de toekomst staat vast dat ze dezelfde goede zorg en dienstverlening blijven bieden. Om met de nabestaanden een afscheidsdienst te creëren die bij de overledene en hen past, is het belangrijk om de ontwikkelingen op het gebied van uitvaartverzorging op de voet te volgen en dat zullen ze ook zeker blijven doen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief