Vijf Bergenaren hebben zich kandidaat gesteld.
Vijf Bergenaren hebben zich kandidaat gesteld. Foto: Bergen op Zoomse Bode

Op deze 5 Bergenaren kun je stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen

Door: Olaf Knook Politiek

BERGEN OP ZOOM - Alle stembureaus in het hele land zijn geopend. Heb je al besloten op welke partij je gaat stemmen? Of sterker nog, weet je al op wie? Ga je bijvoorbeeld voor de lijsttrekker (nummer 1) of kies je voor iemand woonachtig in de gemeente Bergen op Zoom? Op deze 5 Bergenaren kun je vandaag stemmen.

Vandaag mogen alle kiesgerechtigde Nederlanders naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In totaal zijn er in Bergen op zoom 30 stembureaus waar Bergenaren hun stem kunnen uitbrengen. Stemmen kan tot 21.00 uur. Hieronder alle kandidaten voor de Tweede Kamer woonachtig binnen de gemeente Bergen op Zoom.

PVV

Op de kandidatenlijst van de Partij voor de Vrijheid staan twee mensen uit Bergen op Zoom. Hoog op de lijst staat Rachel van Meetelen (1975) op plek 3. Zij heeft twee zoons, is uitbater van een poffertjeskraam en is de hoogste nieuwe binnenkomer op de kieslijst van de PVV. Op plek 24 staat Maikel Boon (1982). Hij is veteraan van de Koninklijke Landmacht en sinds 2015 Statenlid in Noord-Brabant.

Beide kandidaten hebben nog niet eerder een plek in de Tweede Kamer bemachtigd. Volgens de laatste peilingen van I&O Research & Ipsos/EenVandaag haalt de PVV tussen de 25 en 29 zetels. Dit zou betekenen dat beide Bergenaren een zetel krijgen in Den Haag.

50PLUS

Bij 50PLUS staat John Voets op plek 23 op de kandidatenlijst. Hij is fractievoorzitter voor de Bergse fractie in de gemeenteraad en zit in het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta. Daarvoor heeft hij langere tijd gewerkt bij het UWV. Volgens de peilingen haalt 50PLUS nul of één zetel in de Tweede Kamer. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat we Voets terugzien in Den Haag.

BVNL

Twee Bergenaren staan op de kandidatenlijst van Belang van Nederland. Op plek 31 staat Camiel van der Meeren. Hij was fractievoorzitter van Forum voor Democratie in de Provinciale Staten en zit nu in de Brabantse Statenfractie met BVNL. Vier plekken lager staat Maikel van Bekker (1982). Hij is geboren en getogen in Halsteren en zit namens BVNL in de Bergse gemeenteraad.

Volgens de peilingen haalt Belang van Nederland nul of één zetel in de Tweede Kamer. Voor deze twee mannen lijkt het dus ook onwaarschijnlijk dat ze een plekje krijgen in Den Haag.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief