Overhandiging eerste jubileumjaarboek
Overhandiging eerste jubileumjaarboek Foto: Janus van der Zande

Geslaagde viering 40-jarig bestaan heemkundekring Halchterth

Sport en vereniging

HALSTEREN - Het 40-jarig bestaan had eigenlijk een jaar eerder moeten worden gevierd, maar daar stak Corona een stokje voor. Toch kwamen er veel belangstellenden en leden naar deze feestmiddag op 2 oktober, waarbij ze bij binnenkomst getrakteerd werden op koffie met gebak.

Voorzitter Anton van Oost bedankte de initiatiefnemers die de vereniging hebben opgericht. Heemkundekring Halchterth, de heemkundekring van Halsteren en Lepelstraat, is uitgegroeid tot een vereniging van 650 leden met vele werkgroepen. Maar ook wij worden overvallen door de stijging van de energiekosten. Hoogtepunt van de avond was de overhandiging van het eerste jubileumjaarboek “Halchterth een verenigde vereniging” aan medeoprichter en oud-voorzitter Henk van Aert door Arian Kommers, ook oud-voorzitter.

Henk schonk na de in ontvangstneming van het boek een bijzondere kandelaar aan de heemkundekring. Deze kandelaar stond namelijk aan de basis van de oprichting van de heemkundekring. Ook werd er enkele voordrachten gedaan. Frans Nefs las voor uit eigen werk, gedeeltelijk in dialect. Uiteraard werd de werkgroep redactie niet vergeten en in de bloemetjes gezet want zij hebben het jubileumjaarboek samengesteld. Na de feestmiddag konden leden hun jubileumjaarboek afhalen en konden zij terugzien op een geslaagde en gezellige feestmiddag.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief