Afbeelding
Foto: Wizards of Boz

Gezellige clubdag bij de Wizards of BoZ: ‘Niet normaal leuk!’

Door: Sanne Brusselaars Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - “Het was niet normaal leuk vandaag!” Zo klonk een van de reacties na de clubdag bij de Wizards of BoZ. De dag begon weliswaar met een moment stilte, ter nagedachtenis aan een van de oud-spelers die onlangs plotseling overleed. Na deze korte steunbetuiging aan de familie en vrienden, werd er stilgestaan bij een historisch moment.

Met een symbolisch gebaar, het rondgooien van de honkbal rondom de velden op de Staakberg, werden de aanwezige leden herinnerd aan de verhuizing van de club 20 jaar geleden. Toen werd de bal van de Kijk in de Pot overgegooid tot aan de pitcherplaat op ‘de Staak’. Met deze samenwerking tussen jong en iets ouder, werd het startsein voor het honkbal- en softbalseizoen gegeven.

Plezier in en om het clubhuis

De jeugdleden begonnen aan een zes- of eigenlijk negenkamp, terwijl de 12+’ers zich klaarmaakten op het kersverse softbalveld. De kinderen deden enthousiast mee aan leuke spelletjes als een stoelendans, sjoelen, steltlopen en blikgooien. “Oh, dit heb ik echt lang niet meer gedaan!”, riep een van de stoelendansers. Om vervolgens lachend te eindigen op de schoot van zijn teamgenoten.

Fanatieke spelers

Ondertussen werd op het softbalveld fanatiek gespeeld. Het werd een stevig potje met een aantal mooie acties en vooral een hoop plezier. Na de goedverzorgde lunch mocht de jeugd, onder aanmoediging van de ouders, ook zijn/haar gooi- en slagvaardigheden laten zien. Zelfs de jonge beeballers deden goed mee. 

Er is plek voor iedereen

De Wizards of BoZ zijn blij dat ze straks weer op een volledig nieuw veld kunnen spelen.  “Het is nu nog een beetje passen en meten met de thuiswedstrijden, maar dit komt goed!” zegt voorzitter Bas van Male. “Maar er is plek voor iedereen! En ben je benieuwd of beebal, honkbal of softbal iets voor jou en/of je kind is? Kom dan eens kijken of meld je aan voor een proeftraining, via www.wizardsofboz.nl/gratis-proeftrainingen. We laten je graag zien hoe leuk de sport én de sfeer bij de Wizards of BoZ is.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief