Noor, Indy, Jaylin, Max en Rosalie (v.l.n.r) moedigen clubgenoten aan.
Noor, Indy, Jaylin, Max en Rosalie (v.l.n.r) moedigen clubgenoten aan. Foto: Hieronymus

Internationale wedstrijd Hieronymus: Lees hier de uitslag

BERGEN OP ZOOM - Op 12,13 en 14 april 2024 gingen 31 zwemmers van Hieronymus de strijd aan in België.

In Antwerpen werd de AIYSC 2024 gezwommen. Een internationale zwemwedstrijd waarbij gezwommen werd tegen voornamelijk zwemmers uit België en Nederland, maar ook zwemmers uit andere landen waren aanwezig. Er was zelfs een zwemvereniging uit Ierland. Dit keer gingen er ook 5 minioren zwemmers mee. Een hele belevenis voor Phebe, Kaja, Naomi, Noor en Jaylin. Mee met de oudere zwemmers naar een grote wedstrijd en zwemmen in een 50 meter bad. Ze waren onder de indruk van wat er zich die drie dagen allemaal af speelde.

Het leukste voor hen was natuurlijk zelf met de wedstrijd mee zwemmen en dat deden ze heel erg goed. Ze zwommen mooie pr’s en moedigden de anderen goed aan tijdens de races. Wat op viel is dat het niveau van de wedstrijd dit jaar wat hoger lag dan voorafgaande jaren, dus de Hieronymus zwemmers moesten aan de bak. En dat hebben: Rosalie, Valesca,Mischa, Phebe, Fleur, Sven, Dagmara, Rona, Kaja, Elke, Jinte, Hannes, Naomi, Noor, Thijmen, Jaylin, Nadja, Berend, Karlijn, Max, Tess, Zora, Indy, Jessy, Jayna, Delano, Julian, Sarah, Selene, Max en Yill zeker goed gedaan!

Trainers Valentijn, Niek, Marjolein en Camille stonden drie dagen aan het zwembad om de zwemmers zo goed mogelijk te begeleiden in de races. Dat resulteerde in mooie pr’s en er werden diverse podiumplaatsen behaald. Wendy was drie dagen met de groep zwemmers mee en zorgde ervoor dat iedereen op tijd bij de voorstart of de medaille uitreiking aanwezig was. Onmisbaar, want ben je te laat, dan kan er niet worden gezwommen. Op de 100 meters werden er per afstand 2 finales gezwommen. Yill (12) en Elke (13)  behaalden beiden de finale bij de junioren meisjes op de 100 meter vlinderslag.  “Nog even 1 keer alles geven !” werd door trainer Valentijn mee gegeven aan de meiden en na het voorstellen aan het publiek werd er geknald. Yill eindigde als 2e en Elke als 7e. Daarna waren Selene en Valesca aan de beurt in diezelfde slag bij de jeugd en senioren. Ook zij merkten dat het niveau hoog lag. Maar deze dames lieten zich niet kennen, waarbij Selene naar een 5e plaats zwom en Valesca werd 7e. Bij de junioren jongens plaatste Max (13) zich voor de 100 meter vlinderslag finale. Hij was nog nooit eerder zo snel, en werd 3e. Op zondag werden de finales gezwommen op de 100 meter schoolslag en de 100 meter rugslag. Yill plaatste zich voor de schoolslag finale en zwom naar een 2e plaats. Thijmen (13) mocht zich namens de junioren jongens aan het startblok van de schoolslag finalerace melden. Hij plaatste zich als 7e, maar zwom in de finale zelfs naar een 5e plaats in een flink pr! Na de schoolslag was de rugslag finale aan de beurt. Rosalie mocht zichzelf laten zien op dit nummer en zwom naar een mooie 5e plaats. Max zwom ook de rugslag finale en werd 4e. We kunnen terug kijken op een geslaagde wedstrijd en kijken er naar uit om in 2025 weer aan de start te staan in Antwerpen.