Afbeelding
Foto: 112 Midden-Zeeland

Instanties constateren tal van overtredingen tijdens controle op De Poel

Door: Eugene de Kok 112 Meldingen

GOES - Op De Poel in Goes zijn woensdag meerdere bedrijven gecontroleerd. Hij vond plaats in het kader van het voorkomen van ondermijning, de vermenging van de boven- en onderwereld.

Tijdens de controle werkte instanties zoals de gemeente, politie, Belastingdienst, Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD) en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigencriminaliteit samen. “Met deze gezamenlijke aanpak willen we illegale activiteiten in Goes terugdringen en daarmee onze bedrijventerreinen veilig en aantrekkelijk houden. Gelet op het resultaat is de kans groot dat de komende tijd nog meer controles plaatsvinden op bedrijventerreinen in Goes”, zei burgemeester Margo Mulder na afloop.

Activiteiten

De instanties hebben onder meer gekeken of activiteiten in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan en of alle belastingen worden betaald. Ook is gezocht naar strafbare feiten, zoals de verkoop van gestolen auto-onderdelen.

Overtredingen

Tijdens de controle zijn meerdere overtredingen geconstateerd ten aanzien van het bestemmingsplan, bouw- en milieuwetgeving, brandveiligheid en illegale bewoning. Ook zijn er twee gestolen voertuigen in beslag genomen en werden gestolen kentekenplaten en andere goederen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn, aangetroffen. Ook krijgt een bedrijf een proces-verbaal, omdat ze de wet arbeid vreemdelingen heeft overtreden. Verder zou er in twee gevallen sprake zijn van uitkeringsfraude. De Belastingdienst gaat dat onderzoeken. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief