Afbeelding
Foto: Coby Weijers

Goes praat inwoners bij over nieuwe afvalinzamelsysteem

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De gemeente Goes houdt de komende weken meerdere bijeenkomsten over diftar, het nieuwe systeem voor afvalinzameling.

Vanaf volgend jaar gaan inwoners van Goes per keer dat ze hun grijze bak voor restafval buiten zetten vier euro betalen. De gemeente hoopt dat inwoners daardoor beter gaan scheiden, zodat de hoeveelheid restafval verminderd.

Net als andere gemeenten wil Goes in 2020 op maximaal 100 kilo restafval per inwoner per jaar zitten. De afgelopen vijf jaar was het gemiddeld nog 250 kilo.

Dorpshuis

De gemeente organiseert elf bijeenkomsten over diftar. De eerste is woensdag om 19.00 uur in het dorpshuis in ‘s-Heer Hendrikskinderen. Op maandag 26 februari volgt er een in het stadskantoor voor bewoners van Goes-West, een dag later is er een in De Griffioen in Wolphaartsdijk en een dag daarna is er opnieuw een avond in het stadskantoor voor bewoners van Ouverture en Aria.

Vragen

Bezoekers kunnen vragen stellen over de nieuwe manier van inzamelen en locaties voor de extra ondergrondse afvalcontainers voor kunststof aanwijzen, die de gemeente in de loop van dit jaar gaat plaatsen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief