Afbeelding
Foto: DNA Beeldbank/Laat Zeeland Zien

Bondenberaad Groot-Goes niet blij met herinrichting voorterrein ADRZ

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Het Bondenberaad Groot-Goes heeft in een brief aan de raad van bestuur van het ADRZ haar ongenoegen kenbaar gemaakt over de herinrichting van de entree en het parkeerterrein van het ziekenhuis in Goes.

Hoewel de werkzaamheden er al bijna op zitten, wil ze dat het ontwerp wordt heroverwogen.

Grootste bezwaar is dat het onvriendelijk is voor de cliënten. “Mensen, al dan niet in een rolstoel, zijn genoodzaakt enkele tientallen meters door weer en wind naar de entree te lopen. Dat is zeker de afgelopen maand niet meegevallen”, schrijft secretaris Theo Snel van het Bondenberaad Groot-Goes.

Kort

De raad wil in ieder geval dat sommige cliënten weer voor de deur kunnen worden afgezet. Overigens mogen auto’s in spoedgevallen tot de ingang rijden. Daarnaast zijn er dicht bij het ziekenhuis een paar kort-parkeerplaatsen aangelegd voor halen en brengen. Het is echter niet genoeg, volgens Bondenberaad Groot-Goes.

Argument

Het argument dat de oude situatie onveilig was, slaat Snel in de wind. “Hoewel er blijkbaar wel eens een ongeval is geweest en de situatie chaotisch kon zijn, herkennen onze leden deze onveiligheid niet. Sterker, als we nu het gemanoeuvreer zien in de nieuwe situatie, dan krijgen we niet de indruk dat de veiligheid in deze situatie beter is geborgd.”

Kunstenaar

De entree en het parkeerterrein van het ADRZ worden heringericht. Het ontwerp is van kunstenaar William Verstraeten uit Middelburg. Hij wilde het terrein een meer open karakter geven, zodat cliënten zich welkom voelen. Mede daarom zijn sommige bomen in het geboortebos aan de voorzijde verdwenen, zodat het ziekenhuis vanaf de ‘s-Gravenpolderseweg weer goed is te zien. Verder zijn er nieuwe fietsenstallingen geplaatst, er is meer groen en er is een wachtruimte gemaakt met kleurrijke banken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief